Ontwerpbestemmingsplan ‘Kanaal Wessem – Nederweert’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat, vanaf 5 mei 2011 gedurende zes weken (dus tot en met 15 juni 2011), voor eenieder het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Kanaal Wessem – Nederweert’ met de daarop betrekking hebbende stukken ter visie ligt. Het ontwerpbestemmingsplan zelf bestaat overigens uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

Het voormelde ontwerpbestemmingsplan met genoemde stukken kan worden ingezien in de informatieruimte van het publiekscentrum van het gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, uitgezonderd gedurende de avondopenstelling).

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken wordt tevens langs electronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl. Voorts wordt eenieder in de gelegenheid gesteld het ontwerpbestemmingsplan met genoemde stukken op het gemeentehuis langs electronische weg te raadplegen.

Tevens kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl het ontwerpbestemmingsplan raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

Het plangebied van voornoemd bestemmingsplan bestaat uit de strook land gelegen tussen het Kanaal Wessem – Nederweert aan de noordzijde en de rijksweg A2 aan de zuidzijde. Ook het kanaal en de snelweg zelf behoren tot het plangebied. De oostgrens van het gebied wordt gevormd door de rivier de Maas en aan de westzijde bepaalt het viaduct van de N273 (Napoleonsweg) de plangrens. Het bestemmingsplan, een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ van de voormalige gemeente Heel, voorziet in het planologisch vastleggen van de bestaande situatie binnen het plangebied. Daarnaast wordt, in aanvulling op c.q. afwijking van het vigerende bestemmingsplan, de ontwikkeling van toeristisch – recreatieve bedrijvigheid mogelijk gemaakt en worden ontwikkelingen die hiermee strijdig kunnen zijn tegengegaan.

Gedurende de voormelde termijn van tervisielegging kunnen door eenieder schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen omtrent het ontwerp van het bestemmingsplan naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad, postbus 7000, 6050 AA te Maasbracht. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend op werkdagen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (publiekscentrum, Markt 36 te Maasbracht), uitgezonderd gedurende de avondopenstelling. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer E. Savelkoul (tel.: 0475-85 25 00) of, bij diens afwezigheid, een van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel.: 0475-85 25 00).

Maasbracht, 4 mei 2011

Burgemeester en wethouders van Maasgouw.

Naar boven