Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Veegtes

Burgemeester en wethouders van Venlo maken, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de ter inzage legging bekend van het ontwerp bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Veegtes’.

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de A67 en de daarlangs gelegen groene randzone. In het noordwesten grenst het gebied aan het kantoren- en bedrijvenpark Noorderpoort. Aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de Nijmeegseweg en de daaraan gelegen grootschalige perifere detailhandelsvestigingen. De oostgrens tenslotte wordt globaal gevormd door de Straelseweg en het woongebied ’t Ven.

Het plan is een planologisch juridische vertaling van de door de raad vastgestelde visie Veegtes Vitaal en voorziet onder andere in een regeling voor de bestaande bedrijfs- en burgerwoningen. Daarnaast vervalt de geluidzonering van het bedrijventerrein met de vaststelling van het plan. Op enkele locaties worden nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 5 mei 2011 gedurende zes weken ter inzage. Gedurende deze termijn kan eenieder hiertegen zienswijzen indienen.

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken zijn tevens in te zien langs elektronische weg via de gemeentepagina www.venlo.nl onder de rubriek Wonen en Milieu, bestemmingsplannen en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, identificatienummer NL.IMRO.0983.BPL2010013BTVGTS-ON01.

Op donderdag 12 mei 2011 tussen 15.00 uur en 20.00 uur wordt een inloopmiddag/avond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan in de Stadswinkel Venlo aan de Prinsessesingel 30 te Venlo. U kunt gedurende deze middag en avond van de aanwezige vertegenwoordigers van de gemeente informatie krijgen over het bestemmingsplan.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt ter inzage in de Stadswinkel Venlo, Prinsessesingel 30, 5911 HT Venlo.De Stadswinkel is op werkdagen geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 8.00 uur tot 20.00 uur. De zienswijzen kunnen schriftelijk of mondeling worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gemotiveerd en kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo, postbus 3434, 5902 RK in Venlo. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 077-359 9685

Venlo, 4 mei 2011

Naar boven