Bekendmaking Vastgesteld bestemmingsplan ‘Aardgastransportleiding Odiliapeel–Schinnen, deeltraject gemeente Schinnen’

In zijn vergadering van 14 april 2011 heeft de gemeenteraad – met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening – het bestemmingsplan ‘Aardgastransportleiding Odiliapeel–Schinnen, deeltraject gemeente Schinnen’ ongewijzigd vastgesteld.

Aanleiding voor het opstellen van dit bestemmingsplan is het voornemen van de N.V. Nederlandse Gasunie voor het aanleggen van een nieuwe aardgastransportleiding over een afstand van circa 100 km tussen Odiliapeel en Schinnen.

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het vastgestelde bestemmingsplan ‘Aardgastransportleiding Odiliapeel–Schinnen, deeltraject gemeente Schinnen’ met bijbehorende stukken met ingang van 28 april 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij de gemeente Schinnen, balie 4, Scalahof 1 te Schinnen en wel op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur alsmede op woensdag van 14.00 uur tot 19.30 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het toekomstige tracé van de aardgastransportleiding Odiliapeel–Schinnen voor zover deze zich bevindt op grondgebied van de gemeente Schinnen.

Gedurende genoemde termijn van tervisielegging kunnen zij, die tijdig hun zienswijze met betrekking tot het ontwerpplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze eerder kenbaar te maken, beroep instellen bij: de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven