Ontwerpwijzigingsplan ‘Buitengebied 2006, Venrodeweg 4’ en ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 29 april tot en met donderdag 9 juni 2011 ter inzage ligt het ontwerpwijzigingsplan ‘Buitengebied 2006, Venrodeweg 4’ in Boxtel.

Dit wijzigingsplan heeft betrekking op de omzetting van het agrarisch bouwblok Venrodeweg 4 in een woonbestemming. Door de beëindiging van het agrarisch bedrijf en de realisatie van nieuwe natuur is binnen deze woonbestemming een extra woning mogelijk. De voormalige bedrijfswoning kan worden herbouwd. Het wijzigingsplan maakt deze ontwikkeling mogelijk. Deze ontwikkeling past binnen de voorwaarden van de wijzigingsbevoegdheid uit het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2006’ .

Wet geluidhinder

De woningen liggen in de geluidszone van de A2 Den Bosch – Eindhoven. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting van de A2 op de woningen hoger is dan de voorkeurswaarde. Medewerking aan de bouw van deze woningen is alleen mogelijk met een hogere waarde Wet geluidhinder. Het college is voornemens deze te verlenen. Het ontwerpbesluit hiervoor ligt eveneens ter inzage.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast liggen het plan en het besluit ook ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag ook van 17.00 tot 19.30 uur.

Zienswijzen

Tot en met donderdag 9 juni 2011 kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde naar voren brengen.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 0411-655306.

Boxtel, 28 april 2011

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

de secretaris,

J.K. Fraanje.

De burgemeester,

F.H.J.M. van Beers.

Naar boven