Ontwerp Bestemmingsplan Waterfront (Ruimtelijke Ordening)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen maken bekend dat de volgende procedures worden gestart:

  • het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Waterfront’.

    Deze planologische wijziging maakt het mogelijk dat de panden op de percelen van het oude gemeentehuis en de Eshuis fabriek worden vervangen door woningen, appartementen, horeca en winkels.

  • de ontwerpbeschikking voor het vaststellen van hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder voor de op te richten woningen in de omgeving van de Raadhuisstraat en langs de rivier de Vecht.

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikking liggen met ingang van 28 april 2011 tot en met 8 juni 2011 voor eenieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis van Dalfsen.

Inhoud ontwerpbeschikking vaststelling hogere grenswaarden

De te realiseren woningen komen in de geluidzone van de Vechtdijk en Poppenallee te liggen. Er is door adviesbureau BVA te Zwolle een akoestisch onderzoek ingesteld naar de geluidbelasting van wegverkeer op de gevels van de toekomstige woningen. Uit dit akoestisch onderzoek blijkt, dat een aantal woningen een geluidbelasting ondervindt die boven de voorkeursgrenswaarde van de wet geluidhinder ligt, hierdoor zijn er hogere grenswaarden nodig als bedoeld in de Wet geluidhinder.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien via de gemeentelijke website www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.

De ontwerpbeschikking is digitaal in te zien op www.dalfsen.nl.

Ingezetenen van de gemeente Dalfsen en belanghebbenden kunnen gedurende genoemde termijn naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen, Postbus 35, 7720 AA Dalfsen. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt bij mevrouw J. Klink, telefoon (0529) 488 297. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpplan de zienswijze betrekking heeft.

Belanghebbenden kunnen tegen de ontwerpbeschikking vaststelling hogere grenswaarden gedurende genoemde termijn naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen, Postbus 35, 7720 AA Dalfsen. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt bij mevrouw J. Klink, telefoon (0529) 488 297.

Dalfsen, 27 april 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen.

Naar boven