Ontwerpbestemmingsplan Midlumerlaan 13 (OBS ’t Wad)

Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat met ingang van 28 april 2011 gedurende zes weken voor eenieder in het stadskantoor De Groenlandsvaarder, Voorstraat 35 te Harlingen ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Midlumerlaan 13 (Uitbreiding OBS ‘t Wad). Het plan kan verder bekeken worden op www.harlingen.nl/bekendmakingen en/of op www.ruimtelijkeplannen.nl (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0072.Midlumerlaan13-ON01).

Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is dat de school het gebouw dusdanig wil verbouwen dat de gehele school hierin gevestigd kan worden. Tevens zal de verbouwing er voor zorgen dat het schoolgebouw voldoet aan de nieuwste eisen die het moderne onderwijs stelt. De uitbreiding van de school is deels geprojecteerd op ruimten die een woonbestemming hebben. De uitbreiding van de school past daarom niet in het huidige bestemmingsplan. Door middel van een nieuw bestemmingsplan voor het perceel kan de uitbreiding mogelijk worden gemaakt.

Het plangebied waar dit bestemmingsplan betrekking op heeft ligt aan de Midlumerlaan in het noorden van Harlingen, ten noordoosten van het Harlinger centrum. De locatie van OBS ’t Wad wordt aan de westzijde begrensd door woningen en door een bedrijfspand, aan de noordzijde door de begraafplaats en aan de oostzijde door de Begraafplaatslaan.

Eenieder kan binnen de bovengenoemde termijn (dus t/m 8 juni 2011) over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk (alleen per brief, niet per e-mail) zijn of haar zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen.

Voor meer informatie over de plannen of de procedure kunt u contact opnemen met de afdeling ruimtelijke ordening (tel. 0517-492 393).

Harlingen, 26 april 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

P.H.M. Scheffer,

burgemeester.

W. Slob,

secretaris.

Naar boven