Vastgesteld bestemmingsplan ‘herstructurering Middenmeer’

In zijn vergadering van 23 december 2010 heeft de gemeenteraad – met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro)– het bestemmingsplan ‘herstructurering Middenmeer’ gewijzigd vastgesteld. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt van met ingang van 24 januari 2011 voor een periode van 6 weken ter inzage (tijdens kantooruren en op maandagavond tussen 17.00 en 20.00 uur) bij de afdeling Bouwen, Ruimte en Milieu, kamer 1.08.

Met dit bestemmingsplan wordt het planologisch mogelijk gemaakt om de herstructurering Middenmeer daadwerkelijk uit te kunnen voeren. Het plangebied van dit bestemmingsplan omvat de voormalige schoollocaties van De Peppel, Titus Brandsma en De Wegwijzer. Daarnaast is in dit bestemmingsplan het gebied Havenstraat, Kanaalweg, Lorentsstraat/Poststraat en Verlengde Breestraat begrepen (postcodegebied: 1775).

De raad heeft bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht:

  • a. er een verantwoording inzake de toename van het groepsrisico in het bestemmingsplan is opgenomen;

  • b. Voor het uitwerkingsgebied gelegen aan de Verlengde Breestraat een extra voorwaarde in de uitwerkingsregels is opgenomen, welke er op is gericht dat de te bouwen woningen in ruimtelijke zin zo ver mogelijk van de risicobron af worden gesitueerd, mits het LPG-tankstation op het moment van uitwerken nog steeds aan de Brugstraat in bedrijf is;

  • c. het bestemmingsplan wordt afgestemd op de Wabo (aanpassen terminologie en verwijderen procedure regels);

  • d. als gevolg van de onder b genoemde aanpassing de nummering van de artikelen aan wordt gepast alsmede de hiermee samenhangende verwijzingen;

  • e. aan artikel 6 (Woongebied-2) wordt toegevoegd dat het parkeren op eigen terrein dient plaats te vinden;

  • f. de rechtstreekse bouwtitel voor de landmark op de hoek van de Kanaalweg/Ir. Wortmanstraat wordt vervangen door een uitwerkingsplicht, waarbij de maximale oppervlakte van het grondvlak van de woning gelijk wordt gesteld met de oppervlakte van het bouwblok zoals opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan tot 8 maart 2011 beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Dit recht komt eveneens toe aan belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht.

De indiener van een beroepschrift kan, als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist, ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Deze kennisgeving, het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit met de daarbij behorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar op www.wieringermeer.nl en

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0463.bpmiddenmeerwmhz01-va01

21 januari 2011

Naar boven