Vaststelling bestemmingsplan ‘Schakenbosch Noord 2011’ en vaststelling van het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maken bekend dat de gemeenteraad op 15 maart 2011 het bestemmingsplan ‘Schakenbosch Noord 2011’ gewijzigd heeftvastgesteld. In dit kader hebben burgemeester en wethouders tevens ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder besloten tot het definitief vaststellen van hogere grenswaarden voor de realisering van zes gebouwen voor jeugd- en kindpsychiatrie, zoals een theorie- en praktijkschool, zorgwoningen en een verzamel-gebouw, ondermeer voor deeltijdbezoekers.

Plangebied

Het plangebied ligt in Leidschendam aan de noordzijde van het gebied Schakenbosch, voorheen ondermeer het terrein van de voormalige Robert Fleury-stichting. Het gebied Schakenbosch Noord wordt omringd door sloten en groen, bestaande uit de Dobbewetering en de sloot in het verlengde van de Graaf Janlaan. Aan de noord- en westkant wordt het plangebied begrensd door de Sportparkweg.

Inhoud bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan maakt de komst van een school en een zorginstelling voor probleemjongeren mogelijk. Het plan bestaat uit zes gebouwen voor jeugd- en kindpsychiatrie, zoals een theorie- en praktijkschool, zorgwoonvoorzieningen en een verzamelgebouw, ondermeer voor deeltijdbezoekers. De maximale bouwhoogte van de bebouwing is 2 lagen en voor een beperkt gedeelte midden op het terrein 4 bouwlagen. Het terrein mag volgens het bestaande bestemmingsplan ‘Landelijk gebied’ uit 1978, welke gedeeltelijk is herzien in 1987, voor bijzondere doeleinden (waaronder ‘zorg’ valt) worden gebruikt. De beoogde nieuwe bebouwing past niet in het bestemmingsplan. Daarom is vooruitlopend op een latere integrale herziening van het bestemmingsplan, een apart bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan ‘Schakenbosch Noord 2011’ heeft als doel een juridisch-planologische basis te bieden voor de herontwikkeling van het noordelijk gedeelte van het gebied Schakenbosch.

Ter inzage

Vanaf vrijdag 29 april 2011 tot en met donderdag 9 juni 2011 liggen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Schakenbosch Noord 2011’ met bijbehorende stukken en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor iedereen ter inzage bij het Servicecentrum in Leidschendam (Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam) en het Servicecentrum in Voorburg (Raadhuisstraat 47a in Voorburg).

Website:

Het bestemmingsplan en het bovengenoemde besluit is ook in te zien via de gemeentelijke website: www.leidschendam-voorburg.nl/bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan is tevens in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Vanaf vrijdag 29 april 2011 tot en met donderdag 9 juni 2011 kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Schakenbosch Noord 2011’ en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • degenen die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad dan wel degenen die tijdig op grond van artikel 3.15 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder zienswijzen hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn;

  • iedere belanghebbende voor zover het beroep betrekking heeft op wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Gedurende bovengenoemde periode kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad omtrent de vaststelling treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroep, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Naar boven