Kennisgeving Bekendmaking PlanMER Partiële herziening Structuurvisie 2011

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben het voornemen een partiële herziening 2011 van de Provinciale Structuurvisie (PSV) en de Verordening Ruimte op te stellen. Bij deze herziening van de PSV zijn m.e.r.(beoordelings)plichtige activiteiten betrokken, zoals vermeld in het Besluit m.e.r. Door deze m.e.r.(beoordelings)plichtige activiteiten is het verplicht een milieueffectrapport (MER) voor plannen te maken (planMER). Bij deze herziening zijn mogelijk activiteiten betrokken die kunnen plaatsvinden in een gebied dat onderdeel uitmaakt van de ecologische hoofdstructuur.

PlanMER

In het planMER worden de milieueffecten van de partiële herziening Structuurvisie en Verordening Ruimte 2011 beschreven. Voor het planMER kan worden gemaakt moet eerst de reikwijdte en detailniveau ervan zijn bepaald. Daartoe hebben Gedeputeerde Staten een notitie reikwijdte en detailniveau opgesteld, waarin is beschreven welke milieueffecten in het planMER worden onderzocht, op welke wijze en op welk detailniveau.

Reikwijdte en detailniveau

Op grond van artikel 7.8 van de Wet milieubeheer raadpleegt de provincie adviseurs en bestuursorganen over reikwijdte en detailniveau van dit planMER. Tevens wordt de Commissie voor de milieueffectrapportage om advies gevraagd.

De notitie reikwijdte en detailniveau wordt van maandag 2 mei 2011 tot en met maandag 30 mei 2011 ter visie gelegd. In deze periode kan iedereen reageren en zijn of haar zienswijze kenbaar maken. De notitie ligt in de genoemde periode tijdens kantooruren ter inzage bij het Klantencentrum informatiediensten (bibliotheek) van het provinciehuis. U kunt de notitie reikwijdte en detailniveau ook digitaal inzien op www.zuid-holland.nl/visieopzuidholland/herziening2011. Daar vindt u ook de startnotitie partiële Herziening Structuurvisie en Verordening Ruimte en Uitvoeringsagenda 2011.

Hoe dient u uw zienswijze in?

U kunt uw zienswijze op de notitie reikwijdte en detailniveau digitaal of schriftelijk indienen.

schriftelijke zienswijze

U kunt uw reactie sturen naar onderstaand adres Provinciale Staten van Zuid-Holland, t.a.v. E.R. de Waard afdeling Ruimte, Wonen en Bodem (kamer A0.71) Postbus 90602 2509 LP Den Haag

e-mail

visieopzuidholland@pzh.nl

Vermeld in elk geval uw naam, adres- en contactgegevens.

Vervolg

Uw zienswijze zal worden betrokken bij de reikwijdte en het detailniveau waarmee het planMER wordt opgesteld. In het najaar zal het ontwerp voor de partiële herziening van de structuurvisie en Verordening Ruimte 2011 samen met het planMER zes weken ter inzage worden gelegd. Dan kunnen op die documenten door iedereen zienswijzen worden ingediend.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij mw. W.Croes van de afdeling Milieu en Mobiliteit van de provincie Zuid-Holland, telefoon (070) 441 8160 of e-mailadres w.croes@pzh.nl

Naar boven