Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Elsweide – Over het Lange Water, gedeeltelijke herziening 2010-01’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad van 31 januari 2011 van

het bestemmingsplan ‘Elsweide – Over het Lange Water, gedeeltelijke herziening 2010-01’

gedurende de daarvoor geldende termijn geen beroepschrift bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend.

Hierdoor is de vaststelling van het bestemmingsplan met ingang van 24 maart 2011 onherroepelijk geworden.

Het plangebied van voorliggende gedeeltelijke herziening betreft de locatie van een voormalige huishoudschool aan de Cannenburglaan te Arnhem. Het gebied is circa 6.000 m2 groot en is kadastraal bekend onder sectie T, nummer 1755. Ten noorden van het plangebied bevindt zich een kerk en in het oosten wordt het gebied begrensd en ontsloten door de Cannenburglaan. Ten zuiden van het plangebied scheidt een groenstrook met bomen en een waterpartij het plangebied en zijn omgeving van de N325. Ten westen is de wijkontsluitingsweg Lange Water gelegen, welke de westelijke grens met het plangebied vormt.

Het doel van deze gedeeltelijke herziening is om de bouw van 34 grondgebonden woningen juridisch mogelijk te maken. Hiervoor is in overleg met de buurt een stedenbouwkundig plan opgesteld.

Dit plan voorziet in de realisatie van 34 woningen. Het plan kent zeven bouwblokken, die wisselen in hun positionering en grootte. Een overeenkomst van de woningen in de bouwblokken is dat ze aan de voorzijde drie lagen kennen en aan de achterzijde twee, met ruimte voor een dakterras. Met de positionering van de bouwblokken wordt aangesloten op de omliggende stempelstructuur van de wijk Presikhaaf.

Tussen de woningen is gemeenschappelijk groen. De ontsluiting en de parkeerplaatsen zijn aan de buitenzijde gesitueerd. Er worden in onderhavig plan 34 woningen gerealiseerd, waarvoor 51 parkeerplaatsen zijn beoogd.

Bovengenoemde bestemmingsplan ligt voor eenieder ter inzage in het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38 Arnhem. Daarnaast is het bestemmingsplan ook te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0202.751-0501

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0202.751-0501

Naar boven