Omgevingsvergunning 5 woningen Hoefnagelshof

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat een aanvraag om een omgevingsvergunning is ingekomen ten behoeve van de bouw van 5 grondgebonden woningen met garage aan de Hoefnagelshof.

Nieuwbouw van woningen is ingevolge het ter plaatse vigerende bestemmingsplan ‘Centrum’ niet rechtstreeks toegestaan. Het college is voornemens om middels artikel 2.12, eerste lid onder a sub 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning met goede ruimtelijke onderbouwing te verlenen.

Op 25 januari 2011 heeft de raad ingestemd met het onderhavige woningbouwplan en besloten dat in dit geval een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist.

De ontwerp-omgevingsvergunning inclusief de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing ligt met ingang van 28 april 2011 gedurende zes weken ter inzage. Het plan kan gedurende deze termijn tijdens de openingstijden worden ingezien bij de balie Bouwen en Wonen van de Gemeentewinkel, op de begane grond van het Bestuurscentrum (Lindeplein 1), alsmede in de openbare bibliotheek (Rumpenerstraat 147).

Tevens kan de ruimtelijke onderbouwing worden geraadpleegd op de gemeentelijke website via www.brunssum.nl/bestemmingsplannen of via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de inzagetermijn kunnen eventuele zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning schriftelijk (Postbus 250, 6440 AG Brunssum), danwel mondeling bij het college van burgemeester en wethouders worden ingediend.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden van de Gemeentewinkel contact opnemen met de medewerkers van voornoemde Balie Bouwen en Wonen. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen.

Brunssum, 27 april 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Brunssum.

Naar boven