Vastgesteld bestemmingplan Landelijk Gebied 2002, 4e herziening

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) geven burgemeester en wethouders kennis dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 april het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2002, 4e herziening heeft vastgesteld. De herziening is er op gericht – maar nog altijd wel onder voorwaarden – enige verruiming te bieden aan de maximaal toelaatbare inhoud van woningen in het buitengebied, alsmede enige verruiming te bieden in de toelaatbaarheid van het bouwen van aan- en bijgebouwen.

Het vastgestelde bestemmingsplan – dat overigens alleen bestaat uit tekstuele aanpassingen – ligt vanaf 29 april tot en met 9 juni 2011 ter inzage in de gemeentewinkel van het gemeentehuis in Lisse. Het is ook te raadplegen via www.lisse.nl.

Beroep instellen

De termijn voor het indienen van een beroepschrift loopt van 29 april tot en met 9 juni 2011. Om een beroepschrift in te kunnen dienen moet u belanghebbende zijn. Er kan geen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend. Een beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op 10 juni 2011.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vergt kan, indien beroep is ingesteld, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Als dit verzoek wordt ingediend binnen de beroepstermijn van 6 weken, wordt de werking van het bestemmingplan opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Lisse, 27 april 2011

Burgemeester en wethouders van Lisse.

Naar boven