Ontwerpbestemmingsplan ‘Centraal Stadsgebied-zuid’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, van 28 april tot en met 8 juni 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Centraal Stadsgebied-zuid’ voor eenieder ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Centraal Stadsgebied-zuid’ legt de bestaande planologisch juridische mogelijkheden opnieuw vast voor het gebied ten zuiden van het centrum van Amersfoort dat wordt begrensd door de Stadsring, Heiligenbergerbeek, Bisschopsweg, Kersenbaan en Stationsstraat/Asch van Wijckstraat.

Het plangebied is wat betreft de aanwezige functies in tweeën te delen. Het westelijk deel van het plangebied (Nederberg/Zonnehof) is een gebied met veel verschillende functies. Het oostelijk deel van het plangebied (Bekenstein/Luiaard) heeft, met uitzondering van de Arnhemseweg en de Hendrik van Viandenstraat, een woonkarakter. Deze karakteristiek is terug te vinden in de op dit moment nog geldende bestemmingsplannen en wordt in het ontwerpbestemmingsplan ‘Centraal Stadsgebied-zuid’ opnieuw vastgelegd.

De Zonnehof is onderdeel van het plangebied. Hiervoor worden eveneens de bestaande planologisch juridische mogelijkheden opnieuw vastgelegd. De ontwikkelingen die daar gaan spelen zijn nog niet voldoende uitgewerkt om ze mee te kunnen nemen in dit bestemmingsplan. Daarom wordt op termijn voor de Zonnehof een afzonderlijk (postzegel)bestemmingsplan opgesteld.

Procedure

Van 28 april tot en met 8 juni 2011ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Centraal Stadsgebied-zuid’ ter inzage in het Stadsinformatiecentrum De Observant aan het Stadhuisplein 7 (openingstijden: werkdagen van 09.00–17.00 uur). Gedurende deze periode kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u op dinsdag, woensdag of donderdag telefonisch contact opnemen met mevr. N.J.M. Ludeking via telefoonnummer 033-469 4587.

Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal geraadpleegd worden via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook op de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen is een link opgenomen naar de documenten van het ontwerpbestemmingsplan. Klik hiervoor op ‘zoeken in alle plannen (via de kaart)’, en klik vervolgens op de kaart door naar het gebied CSG-zuid.

Naar boven