Ontwerpbestemmingsplan Kocomon ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 12 april 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Kocomon’ vastgesteld.

Wat houdt het ontwerpbestemmingsplan in?

Het plangebied ligt ten zuiden en aangrenzend aan de percelen die kadastraal bekend staan als: gemeente Alphen aan den Rijn, sectie A, 7421 en sectie A, 7985. In het kader van de RijnGouweLijn (RGL) wordt de enkelsporige spoorbaan vanaf het station Alphen aan den Rijn richting Leiden gewijzigd in een tweesporig baanvak. Langs de spoorverbreding wordt op de meeste plaatsen het standaardprofiel toegepast met een rechte spoorsloot. Mede vanwege de slechte grondslag zijn nabij het terrein van Kocomon BV maatregelen nodig om de stabiliteit van de spoorbaan te verbeteren. Concreet betekent dit dat de bestaande sloot zal worden gedempt en zal worden vervangen door een drainage in een grindkoffer teneinde de afwatering in het gebied te waarborgen. Dit deel van de uitbreiding fungeert tevens als steunberm ter breedte van circa 5 m. De realisatie van de steunberm is in strijd met het bestemmingsplan. Om die reden is voor dit gedeelte een herziening van het bestemmingsplan nodig.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 28 april 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij de informatiebalie in het stadhuis. Het ontwerpplan is tevens in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en via deze website.

Gedurende voornoemde termijn kan door een ieder schriftelijk een zienswijze worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Harberink, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0172-465 229.

Naar boven