Terinzagelegging van ontwerpstructuurvisie Werklocaties Flevoland 2011 en ontwerpbeleidsregel Locatiebeleid stedelijk gebied 2011

Provinciale en Gedeputeerde Staten van Flevoland maken bekend dat de volgende ontwerpen en bijbehorende stukken vanaf vrijdag 29 april 2011 tot en met donderdag 9 juni 2011 ter visie liggen:

  • de ontwerpstructuurvisie Werklocaties Flevoland 2011.

  • de ontwerpbeleidsregel Locatiebeleid stedelijk gebied 2011.

De ontwerpstructuurvisie Werklocaties Flevoland 2011 is een nadere concretisering van het Omgevingsplan Flevoland 2006. De basis daarvan wordt gevormd door het onderzoeksrapport Visie werklocaties Flevoland 2030+, inclusief bijhorende antwoordnota, dat als aanvullende rapport bij de terinzagelegging is toegevoegd. De visie werklocaties is opgesteld in nauw overleg met de gemeenten en de Kamer van Koophandel. De visie werklocaties wordt in de regel om de vier jaar herijkt op basis van nieuw te verwachten ontwikkelingen en nieuwe bestuurlijke afspraken tussen rijk, provincie en gemeenten. Tevens wordt voldaan aan het Convenant Bedrijventerreinen 2010–2020 waarin door rijk, provincie (IPO) en gemeenten (VNG) is afgesproken de provinciale beleidskaders vast te leggen in een structuurvisie.

De randvoorwaarden voor de ontwikkeling van bestaande en nieuwe werklocaties zijn vastgelegd in de huidige Beleidsregel locatiebeleid stedelijk gebied 2008. In de ontwerpbeleidsregel Locatiebeleid stedelijk gebied 2011 zijn de randvoorwaarden verder aangescherpt. De gemeenten dienen de randvoorwaarden in de Beleidsregel locatiebeleid te hanteren voor het door de gemeente op te stellen Gemeentelijke Visie op de Vestigingslocaties. Ook hier wordt de basis van de beleidsregel gevormd door het onderzoeksrapport Visie werklocaties Flevoland 2030+.

Kern van de aanpassing is het gebruik van de SER-ladder (eerst intensiveren en herstructureren, dan pas nieuwe locaties ontwikkelen). Hiermee wordt beoogd om zowel overschotten als tekorten aan bedrijventerreinen te voorkomen. Om inhoud te geven aan de provinciale regisseursfunctie zal voor afstemming op bovengemeentelijke schaal het Portefeuilleberaad Economische Zaken worden benut.

De stukken liggen ter inzage in de bibliotheken en de gemeentehuizen van Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde en in het provinciehuis, secretariaat afdeling RWN van Flevoland te Lelystad. Tevens is het bovengenoemde elektronisch te raadplegen op www.flevoland.nl via Digitaal loket → Inzien → Stukken ter inzage.

Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd aan Provincie Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad, onder vermelding van ‘zienswijze werklocaties’. U kunt ook per e-mail reageren via werklocaties@flevoland.nl of per fax 0320-265260 onder vermelding van ‘zienswijze werklocaties’.

Alle ingediende zienswijzen dienen voorzien te zijn van datum, naam en adresgegevens. Indien gewenst kan mondeling een zienswijze worden ingediend. U kunt daarvoor of als u nadere informatie wenst contact opnemen met het secretariaat van de afdeling RWN 0320-256510.

Indien u als indiener van een zienswijze wenst dat uw gegevens niet openbaar worden, kunt u in uw zienswijze daartoe verzoeken.

Naar boven