Ontwerpbestemmingsplan Haarwijk-Zuid, partiële herziening

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van woensdag 27 april 2011 gedurende 6 weken (dus tot en met dinsdag 7 juni 2011) voor eenieder ter inzage ligt:

het ontwerpbestemmingsplan ‘Haarwijk-Zuid’, partiële herziening.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt tijdens de openingsuren ter inzage in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem en is ook digitaal te raadplegen via www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘ontwerp’.

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft het zuidelijk deel van de Haarwijk en wordt aan de noordzijde begrensd door de Nieuwe Hoven, aan de westzijde door de Vlietlaan + Banneweg en aan de oost- en zuidzijde door de spoorlijn Dordrecht-Geldermalsen.

De directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de uitspraak van de Raad van State van 20 oktober 2010 waarin de Raad van State de raad van de gemeente Gorinchem opdraagt een nieuw besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Haarwijk-Zuid te nemen ten aanzien van artikel 18.1.3 van de planregels en de zinsnede ‘bij voltooiing van de bouw’ in artikel 1, onder peil, van de planregels.

Gedurende bovengenoemde periode kan iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijze indienen. Degene die mondeling een zienswijze wenst in te dienen, kan hiervoor een afspraak maken met de heer R.H. Osenga van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoonnummer 0183-65 93 11.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Gorinchem, postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

Burgemeester en wethouders van Gorinchem,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven