Ter inzage legging Ontwerpstructuurvisie Deurne

Het college van burgemeester en wethouders van Deurne maakt bekend dat de Ontwerpstructuurvisie Deurne vanaf 2 mei 2011 voor een periode van 6 weken ter inzage ligt.

Aanleiding

Met het inwerking treden van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening op 1 juli 2008 vormt een structuurvisie een belangrijk gemeentelijk beleidsdocument. Het hierin vervatte beleid is gericht op een dynamische gemeente, waar het voor iedereen goed wonen, goed leven en goed werken is, voor nu en in de toekomst.

Ontwerpstructuurvisie

Over veel onderwerpen is de laatste jaren al beleid geformuleerd. Dit beleid is nu samengebracht in de Ontwerpstructuurvisie. Hierin beschrijft de gemeente Deurne op hoofdlijnen hoe zij regie wil vormen op ruimtelijke ontwikkelingen en processen die voor de toekomst van Deurne van belang zijn. De gemeente wil ontwikkelingen faciliteren die het goed wonen, leven en werken ondersteunen en verbeteren. Voor sommige ontwikkelingen zal ze daarbij zelf initiatiefnemer willen zijn. Ontwikkelingen die afbreuk doen aan de toekomst van Deurne wil de gemeente voorkomen.

Inzage

De Ontwerpstructuurvisie ligt ter inzage vanaf 2 mei 2011 voor een periode van zes weken. Tijdens deze periode kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Deurne, afdeling Economie, Postbus 3, 5750 AA Deurne, onder vermelding van zienswijze Ontwerpstructuurvisie Deurne. Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 12:00 uur telefonisch naar voren worden gebracht door te bellen naar het hiervoor aangewezen telefoonnummer 0493- 387711.

De documenten liggen in het gemeentehuis van Deurne, Markt 1 te Deurne en zijn daar gedurende de openstellingsuren in te zien. Ook zijn de stukken in te zien via www.deurne.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

De gemeenteraad van Deurne neemt na de ter inzage legging te zijner tijd een besluit omtrent de vaststelling van de Structuurvisie. Na vaststelling is de Structuurvisie definitief.

Nader informatie

Nadere informatie kunt u krijgen bij de gemeentelijk projectleider voor de structuurvisie, de heer P. Verheijen, telefoonnummer: 0493- 387711 of e-mailadres: info@deurne.nl

Naar boven