Vaststelling bestemmingsplan ‘Sint Jansklooster – Halleweg 7a’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Steenwijkerland maken op grond van artikel 3.8 en 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij 14 april 2011 het bestemmingsplan ‘Sint Jansklooster – Halleweg 7a’ (ongewijzigd) hebben vastgesteld.

Het bestemmingsplan betreft een functiewijzing van de bestemming ‘agrarische bedrijfsdoeleinden’, zoals aangegeven in het geldende bestemmingsplan, naar de bestemming ‘wonen’, zoals aangegeven in het toekomstige bestemmingsplan ‘Buitengebied’.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken – waaronder het collegebesluit – vanaf 27 april 2011 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis, Vendelweg 1 in Steenwijk (tijdens openingstijden). Het plan is ook te raadplegen op de website van de gemeente www.steenwijkerland.nl onder Wonen, Wijken en Verkeer.

Een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen, kan vanaf 27 april 2011 gedurende een termijn van 6 weken beroep instellen. Dat kan door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, fax: 070-365 1380. Binnen de beroepstermijn kan een belanghebbende die beroep heeft ingesteld tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de ABRS.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden voor het beroep. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking of – indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht – op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven