Kennisgeving vaststelling Bestemmingsplan Tuindorp Frankendael (Jeruzalem) en vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oost maakt op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder bekend dat de stadsdeelraad op 15 maart 2011 het bestemmingsplan Tuindorp Frankendael (Jeruzalem) gewijzigd heeft vastgesteld. In samenhang daarmee heeft het Dagelijks Bestuur op 28 september 2010 het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden dan de voorkeursgrenswaarde vastgesteld.

Wijzigingen

  • 1. Wijzigingen ingevolge twee door de stadsdeelraad aangenomen amendementen:

    • Aan het bestemmingsplan is een sloopvergunningstelsel toegevoegd dat erop toeziet een sloopvergunning te weigeren zolang geen onherroepelijke bouwvergunning voor de locatie van het te slopen object is afgegeven.

    • De regels en verbeelding zijn zodanig gewijzigd dat alle vergunde bebouwing op het perceel Middenweg 92 is vervat in het bestemmingsplan.

  • 2. Wijzigingen als gevolg van ingediende zienswijzen waarvan de belangrijkste zijn:

    • Gelet op een zienswijze zijn enkele kleine wijzigingen in verbeelding en regels die erop toezien dat het bestemmingsplan exact in overeenstemming is met het Stedenbouwkundig Plan zoals vastgesteld door de deelraad op 11 mei 2009 (het betreft o.a. kleine wijzigingen in de bestemmingen Groen, Verkeer en de regeling ten aanzien van de overkapping van ‘blok M’);

    • Mede gelet op enkele zienswijzen, is de bouwhoogte van de westelijke haak van blok I (aan de Pasteurstraat) aangepast van 13,5m naar 10,5m;

    • Langs de Koningskerk is een strook opgenomen bestemd voor o.m. een in- en uitstapvoorziening voor bezoekers van de Koningskerk.

  • 3. Technische (ambtshalve wijzigingen) waarvan de belangrijkste zijn:

    • Enkele kleine wijzigingen in verbeelding en regels die erop toezien dat het bestemmingsplan exact in overeenstemming is met het Stedenbouwkundig Plan zoals vastgesteld door de deelraad op 11 mei 2009 (onder meer is de bouwhoogte van de oostelijke haken van de blokken J, K en L met een meter verlaagd (van 10,5 meter naar 9,5 meter) op de verbeelding teneinde deze in overeenstemming te brengen met het SP;

    • Aan de Middenweg zijn enkele aan- en uitbouwen op de verbeelding opgenomen met een bouwvlak en een goot- en/of bouwhoogte. Het betreft die situaties die niet voldoen aan de generieke regeling voor aan- en uitbouwen zoals opgenomen in de bestemming Tuin en die vergund zijn.

Een volledig overzicht van de wijzigingen is te raadplegen in de bij het bestemmingsplan behorende stukken welke bij het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd.

Terinzagelegging

Beide besluiten liggen vanaf 28 april 2011 voor eenieder ter inzage.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl. Tevens zijn het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden dan de voorkeursgrenswaarde in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:00 tot 17:00 uur en op donderdag van 8:00 tot 12:00 uur. Kijk voor meer informatie over de openingstijden op www.oost.amsterdam.nl, bij ‘openingstijden’ of bel met 020-2535444.

Omschrijving van het plangebied

Het plangebied is globaal begrensd door de Middenweg, de Kruislaan, de Gooiseweg en de Hugo de Vrieslaan en heeft een tweeledig karakter. Enerzijds is het een ontwikkelingsgericht bestemmingsplan om het ‘Stedenbouwkundig Plan Jeruzalem’ planologisch-juridisch mogelijk te maken, anderzijds is het conserverend en beheergericht voor het overige deel van Tuindorp Frankendael dat niet herontwikkeld wordt.

Beroep instellen

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan vanaf 29 april 2011 gedurende 6 weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden geluidhinder bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Amsterdam, 27 april 2011

Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost.

Naar boven