Vaststelling Bestemmingsplan Middenmeer I en II

Wijzigingen

  • 1. Wijzigingen ingevolge twee door de stadsdeelraad aangenomen amendementen:

    • De regels en verbeelding zijn zodanig gewijzigd dat de vergunde bebouwing op het perceel Bredeweg 23 – Linnaeusparkweg 18B is vervat in het bestemmingsplan.

    • Aan het bestemmingsplan is een regeling toegevoegd die er op toeziet dat het oppervlakte aan groen en speelvoorzieningen binnen de bestemmingen Verkeer niet mag afnemen.

  • 2. Wijzigingen als gevolg van ingediende zienswijzen waarvan de belangrijkste zijn:

    • Gelet op enkele zienswijzen is de aanduiding horeca-4 opgenomen voor de Skeeve Skaes op het terrein van de Jaap Eden IJsbaan.

    • Mede gelet op een zienswijze is ter plaatse van de Jurytoren op het terrein van de Jaap Eden IJsbaan de aanduiding ‘maatschappelijk’ opgenomen om een kinderdagverblijf en naschoolse opvang ter plekke mogelijk te maken.

  • 3. Technische (ambtshalve wijzigingen) waarvan de belangrijkste zijn:

    • Het bestemmingsplan is aangepast aan de nieuwe begrippen en procedurebepalingen van de op 1 oktober 2010 in werking getreden Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

    • De verbeelding en regels van het bestemmingsplan zijn aangepast zodanig dat voor het gebied achter de VOMAR een eigen bestemming, namelijk ‘Gemengd-5’ geldt waarin wordt bepaald dat de gronden met deze bestemming mogen worden gebruikt voor kantoor, bedrijf met in acht name van het bepaalde in het artikel dat toeziet op de toegelaten bedrijven en maatschappelijke voorzieningen, met de daarbij behorende tuinen en erven, bergingen en andere nevenruimten, groenvoorzieningen, ongebouwde parkeervoorzieningen en in - en uitritten, laad- en losvoorzieningen en nutsvoorzieningen. Daarnaast is de situering van de aanduiding ‘bijgebouw’ van de bestemming Gemengd-1 overeenkomstig de werkelijke situatie aangepast.

    • Bij het tennispark Linnaeushof waren twee bestaande gebouwtjes niet op de verbeelding ingetekend. Er is een bouwvlak opgenomen voor de bestaande gebouwtjes met een bouwhoogte van 3,5 meter.

    • De bestaande bouwhoogten van het vigerende bestemmingsplan zijn overgenomen daar waar ze hoger zijn dan de feitelijke bouwhoogten. Ook is een regeling voor schijnkappen opgenomen.

Een volledig overzicht van de wijzigingen is te raadplegen in de bij het bestemmingsplan behorende stukken welke bij het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd.

Terinzagelegging

Het besluit ligt vanaf 28 april 2011 voor eenieder ter inzage.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl. Tevens is het bestemmingsplan in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:00 tot 17:00 uur en op donderdag van 8:00 tot 12:00 uur. Kijk voor meer informatie over de openingstijden op www.oost.amsterdam.nl, bij ‘openingstijden’ of bel met 020-2535444.

Omschrijving van het plangebied

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Middenweg, de Ringvaart, de Molukkenstraat, het spooremplacement van de NS, de Kruislaan en het gebied rondom de Jaap Edenbaan, Teslastraat en Hertzstraat. Het bestemmingsplan is conserverend van opzet en voorziet niet in grootschalige ontwikkelingen.

Beroep instellen

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan vanaf 29 april 2011 gedurende 6 weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Amsterdam, 27 april 2011

Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost.

Naar boven