Vaststelling bestemmingsplan Windmolenbroek – Groeneveld

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 5 april 2011 het bestemmingsplan ‘Windmolenbroek – Groeneveld’ gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad besloten voor het gebied geen exploitatieplan ex artikel 6.12 Wro vast te stellen.

Het plangebied wordt aan de noordkant begrensd door de westelijke groene long en de Weezebeeksingel. Het Twentekanaal vormt de westelijke grens en de oostelijke grens wordt gevormd door de bedrijventerreinen Twentepoort en Twentelaan (die buiten het plangebied vallen) en een gedeelte van de Henriëtte Roland Holstlaan. De zuidgrens van het plangebied wordt gevormd door gedeelten van de Rijksweg A35 en het bedrijventerrein Twentepoort.

De gemeenteraad heeft besloten het plan ten opzichte van het ontwerp op de volgende punten te wijzigen:

  • Voor het perceel De Schöppe 78 wordt het bouwvlak in overeenstemming gebracht met het vigerende bestemmingsplan (naar aanleiding van een zienswijze).

  • Op de verbeelding is de ligging van enkele gastransportleidingen aangepast en is van alle binnen de belemmerende strook gelegen leidingen de hartlijn weergegeven (naar aanleiding van een zienswijze).

  • In artikel 1 zijn de begrippen aangebouwd bijbehorend bouwwerk, beperkt kwetsbaar object, bijbehorend bouwwerk, dienstverlening, geschakelde woning, karakteristieke bijgebouwen, kwetsbaar object, maatschappelijke dienstverlening, maatvoeringsvlak, nok, vrijstaand bijbehorend bouwwerk en zakelijke dienstverlening gewijzigd.

  • Het begrip berging is aan artikel 1 toegevoegd. Binnen de bestemming Wonen – Garageboxen is een berging nu toegestaan en is ‘het stallen van auto’s’ gewijzigd in ‘het stallen van voertuigen’.

  • Bij het artikel Wijze van meten zijn ter verduidelijking en completering het bebouwingspercentage en de nokhoogte van een bouwwerk nader uitgewerkt.

  • De bouwregels voor bouwwerken, geen gebouwen zijnde voor Groen zijn gewijzigd. Verduidelijkt wordt dat onder kunstobjecten bijvoorbeeld bruggen worden verstaan. Daarnaast wordt voor reclamemasten een maximale hoogte van 6 meter mogelijk.

  • De bestemmingsomschrijving van Groen is gewijzigd, zodat voorzieningen ten behoeve van de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen en straatmeubilair nu zijn toegestaan; parkeren wordt juist uitgesloten.

  • In de bestemming Water worden fietspaden, voetpaden en groenvoorzieningen nu ook toegestaan. Daarnaast wordt de bouwhoogte voor kunstobjecten en objecten voor waterwegaanduiding en geleiding verhoogt tot maximaal 10 meter.

  • De bouwregels van Groen, Verkeer – 1 en Verkeer – 2 zijn gewijzigd, om te verduidelijken dat de inhoud van gebouwen ten behoeve van nutsvoorzieningen maximaal 36 m3 per gebouw bedraagt.

  • Binnen de bestemming Wonen wordt de aanduiding ‘dienstverlening’ gewijzigd in ‘maatschappelijk’.

  • Binnen de bestemming Maatschappelijk – 2 wordt het uitgiftepunt voor dagbladen door middel van de aanduiding ‘dienstverlening’ nu in slechts een deel (van de kelder) van het wijkcentrum mogelijk gemaakt.

  • De bestemming Waarde – Waardevolle bomen is gewijzigd, zodat het is toegestaan om verhardingen tot 100 m2 zonder vergunning aan te leggen.

  • Ter plaatse van de Leemslagenweg en De Delle is een aantal extra rioleringen op de verbeelding ingetekend.

  • De maximale goothoogte voor het perceel Huttenweg 4 is op de verbeelding gewijzigd van 3,5 meter naar 6 meter.

  • Binnen de Regels en Toelichting is een aantal verschrijvingen en versprongen opsommingstekens gecorrigeerd.

  • In de paragraaf Groepsrisico in de Toelichting is de bestaande tekst verwijderd, waarbij wordt verwezen naar de groepsrisicoverantwoording in bijlage 1, die actueler en uitgebreider is.

  • Aan de Toelichting is een paragraaf aan het hoofdstuk Milieu-aspecten toegevoegd met betrekking tot hoogspanningsverbindingen.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 april 2011 tot en met 7 juni 2011 ter inzage:

  • bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken in de centrale hal op de begane grond aan het Stadhuisplein 1 te Almelo kan eenieder hier terecht zonder afspraak van 9.00–12.00 uur (elke werkdag), met afspraak van 13.00–16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00–19.00 uur (di/do);

  • via de website van de Gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder binnen deze termijn beroep instellen. Aanvullend kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven