Kennisgeving gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Stationslocatie Lelylaan

In zijn vergadering van 16 maart 2011 heeft de deelraad -met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro)- het bestemmingsplan Stationslocatie Lelylaan vastgesteld.

Voor de herontwikkeling van het gebied rondom de Lelylaan tussen het spoor en de 19e eeuwse binnenstad is in 2001 het Vernieuwingsplan ‘Sprong over de Ringweg’ vastgesteld dat in 2004 en 2009 is geactualiseerd. Voor een onderdeel daarvan, het station Lelylaan, is in 2009 een Uitwerkingsplan (overeenkomstig de Parkstad-systematiek, dus geen uitwerkingsplan conform de Wet ruimtelijke ordening) gemaakt. Het Uitwerkingsplan is op 30 september 2009 door de stadsdeelraad van Slotervaart vastgesteld en voorziet in de realisatie van een nieuw stationsgebouw en aangrenzende gebouwen op het terrein van de voormalige zeevaartschool, die inmiddels is gesloopt. Ter plaatse worden naast stationsvoorzieningen ook commerciële voorzieningen, woningen, horeca, kleinschalige bedrijfs- en kantoorruimten en een hotel gerealiseerd.

De ontwikkelingen zoals beschreven in de beide Uitwerkingsplannen passen niet binnen de kaders van de geldende bestemmingsplannen. Het nu voorliggende bestemmingsplan heeft daarom als doel om de in de Uitwerkingsplannen beschreven ontwikkelingen juridisch planologisch te faciliteren.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het betreft wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en wijzigingen die grotendeels om redenen van standaardisering, actualisering en vereenvoudiging zijn aangebracht. De wijzigingen betreffen zowel de plankaart als de regels.

Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar bijlage A bij het vaststellingsbesluit van 16 maart 2011 en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Besluit ‘Hogere grenswaarden’

In de vergadering van 30 november 2010 heeft het dagelijks bestuur met toepassing van artikel 110a Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld.

De aanleiding tot het besluit hogere grenswaarden is dat in het kader van het bestemmingsplan Stationslocatie Lelylaan een akoestisch onderzoek is verricht. Uit het akoestisch onderzoek kan geconcludeerd worden dat door de diverse geluidsbronnen op diverse plekken de voorkeursgrenswaarden voor wegverkeerslawaai en spoorwegverkeerslawaai worden overschreden. Voor de gevels waar de voorkeurswaarde wordt overschreden zijn hogere grenswaarden vastgesteld.

Voor een overzicht van de vastgestelde hogere grenswaarden wordt verwezen naar bijlage A van het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden van 30 november 2010.

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken en het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 28 april 2011 tot en met woensdag 8 juni 2011 ter inzage bij:

  • Locatie Pieter Calandlaan 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14020);

  • Locatie Osdorpplein 1000, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14020);

  • Locatie Plein ’40−’45 nr. 1, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur (telefoon 14020);

  • U kunt de stukken inzien op

    http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.R0903BPSTD-VG02

    Hier kunt u ook terecht als u vragen heeft over het plan of de procedure.

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen zowel de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan als het vaststellingsbesluit hogere grenswaarden bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Voorts kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die de stadsdeelraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

De indiener van een beroepschrift kan, als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken belangen vereist, ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Amsterdam, 27 april 2011

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West,

A. Baâdoud,

voorzitter.

J. Goedhart,

secretaris.

Naar boven