Beoordeling noodzaak uitvoeren Milieueffectrapportage ‘t Zand

Camping ’t Zand Alphen BV heeft een aanmeldingsnotitie MER (milieueffectrapportage)-beoordeling ingediend voor de uitbreiding van Camping ‘t Zand voor recreatieve doeleinden. De ontwikkeling houdt in dat de camping wordt uitgebreid met 12,6 ha. Deze ontwikkeling is in strijd met het van kracht zijnde bestemmingsplan. Het bestemmingsplan zal herzien worden. Voordat de procedure voor het bestemmingsplan wordt gestart, moet op grond van artikel 7.17 Wet milieubeheer, en het Besluit milieueffectrapportage beoordeeld worden of voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapport (MER) noodzakelijk is.

Op 14 april 2011 heeft de gemeenteraad, na toetsing van de aanmeldingsnotitie, geoordeeld dat het opstellen van een MER niet noodzakelijk is, omdat de voorgenomen activiteit geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zal hebben. Het besluit van de gemeenteraad en de bijbehorende stukken liggen van 26 april tot en met 6 juni 2011 tijdens werkdagen ter inzage bij de frontoffice in het gemeentekantoor te Alphen, van 9.00 tot 12.30 uur en op afspraak.

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Een eventuele zienswijze kan te zijner tijd kenbaar worden gemaakt in de bestemmingsplanprocedure.

Naar boven