Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Montferland’ en bijbehorende PlanMER

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Montferland’ inclusief de bijbehorende planMER ‘Bestemmingsplan Buitengebied’ met ingang van 28 april 2011, gedurende een termijn van zes weken, bij de receptie van het gemeentehuis, locaties ’s-Heerenberg (Hofstraat 1) en Didam (Raadhuisstraat 14), voor eenieder ter inzage ligt en tevens via www.montferland.info te raadplegen is.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Montferland’ voorziet in in een aktueel toetsingskader ten aanzien van het gebruik en bebouwen van gronden voor het gehele buitengebied van de gemeente Montferland. Het nieuwe bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard. Verder is in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Montferland’ al het aktuele beleid verwerkt waaronder het beleid ten aanzien van wonen, intensieve veehouderij en functieverandering naar wonen en werken.

In het kader van het nieuwe bestemmingsplan ‘Buitengebied Montferland’ is het opstellen van een planMER verplicht nu het plan tevens voorziet in mogelijkheden voor de intensieve veehouderij zoals overgenomen vanuit het Reconstructieplan Achterhoek en Liemers. De planMER procedure is gestart met de raadpleging van de betrokken bestuurs(advies)organen en andere belanghebbenden over de reikwijdte en het detailniveau van de op te stellen planMER. Hiertoe is een notitie ‘Reikwijdte en Detailniveau’ opgesteld. Op basis van de vastgestelde notitie is de planMER opgesteld.

In de planMER wordt ingegaan op gevolgen voor het milieu van de in het plan opgenomen ontwikkelingsmogelijkheden.

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan het ontwerpplan met bijbehorende planMER desgevraagd eveneens buiten de werkuren worden ingezien. U kunt daarvoor een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0316-291656.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan eenieder zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Montferland’ met de daarbij behorende planMER schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad van Montferland, Postbus 47, 6940 BA DIDAM. Desgewenst kan de zienswijze ook mondeling kenbaar worden gemaakt. In dat geval kan via bovengenoemd telefoonnummer daarvoor een afspraak worden gemaakt. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht wordt een verslag gemaakt.

Didam, 26 april 2011

Burgemeester en wethouders van Montferland.

Naar boven