Vaststelling bestemmingsplan St. Josephbuurt

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 5 april 2011 het bestemmingsplan ‘St. Josephbuurt’ gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad besloten voor het gebied geen exploitatieplan ex artikel 6.12 Wro vast te stellen.

Het gebied betreft de gronden gelegen aan de St. Josephstraat, Tubantiastraat, Tukkertstraat en een deel van de Ootmarsumsestraat. Met dit bestemmingsplan wordt voorzien in de bouw van ca. 80 grondgebonden woningen (wonen/werken) en een appartementengebouw met (circa 15 zorgwoningen) met in de plint detailhandel/zakelijke dienstverlening.

De gemeenteraad heeft besloten het plan ten opzichte van het ontwerp op de volgende punten te wijzigen:

  • Op de verbeelding zijn de minimale en maximale hoogte binnen de bestemming Gemengd gewijzigd van ‘10–15’ en ‘14–17’ in ‘10–13’ en ‘12–15’, tevens is de grens van het maatvoeringsvlak een paar meter in oostelijke richting verschoven;

  • Met de inwerkingtreding van de Wabo (per 1 oktober 2010) zijn onder meer de binnen het bestemmingsplan mogelijk gemaakte ontheffingen onderdeel van de omgevingsvergunning. De terminologie binnen het bestemmingsplan is op de Wabo aangepast;

  • Binnen de regels en de toelichting is een aantal termen gewijzigd en een aantal verschrijvingen gecorrigeerd. Sommige bestemmingsplanregels zijn verduidelijkt en aangevuld;

  • De overige wijzigingen zijn in overeenstemming met de standaardisatie/actualisatie van de bestemmingsplannen gebracht.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 april 2011 tot en met 7 juni 2011 ter inzage:

  • bij de publieksbalie van de afdeling Publiekszaken in de centrale hal op de begane grond aan het Stadhuisplein 1 te Almelo kan eenieder hier terecht zonder afspraak van 9.00–12.00 uur (elke werkdag), met afspraak van 13.00–16.00 uur (ma/wo/vr) en van 13.00–19.00 uur (di/do);

  • via de website van de Gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan eenieder binnen deze termijn beroep instellen. Aanvullend kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven