MER-beoordeling Aarleseweg 31 te Best

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant heeft op 22 november 2010 de mededeling ontvangen van VAMI BV dat zij voornemens is om een pluimveehouderij te wijzigen gelegen aan de Aarleseweg 31 te Best.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 14 van bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage is deze voorgenomen activiteit MER-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat ons college alvorens door VAMI BV (een) vergunning(en) wordt aangevraagd, dienen te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17 derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • de kenmerken van de activiteit;

  • de plaats van de voorgenomen activiteit;

  • de kenmerken van de belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit heeft Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 15 april 2011 besloten dat VAMI BV voor deze activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 26 april 2011 gedurende zes weken ter inzagein het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Best, Sector Ruimte, Cluster Realisatie, Team Vergunningen, centrale balie op werkdagen van 8.30–12.30 uur en na telefonische afspraak met de ambtenaar milieuzaken (0499 36 04 85).

Ook is het mogelijk de stukken in te zien op het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch. U kunt hiervoor contact opnemen met mevrouw S. van Dinther, telefoon (073) 680 81 52/fax (073) 680 76 41 of de heer J.E. van der Schoot van de directie Ecologie.

Aan deze procedure is een zaak-/projectnummer gekoppeld. Gelieve bij correspondentie dit nummer (2005162/29214) te vermelden.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

's-Hertogenbosch, april 2011

Naar boven