Gemeente Schiedam (artikel 2 en 5 Wet voorkeursrecht gemeenten)

Aanwijzing

Het college van burgemeester en wethouders van Schiedam maakt op grond van artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad van Schiedam op 21 april 2011 op grond van het bepaalde in artikel 2 en artikel 5 Wvg besloten heeft een perceel gelegen in de wijk Nieuwland aan te wijzen als grond waarop de artikelen 10 t/m 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

Het aanwijzingsgebied behelst een garage, plaatselijk bekend Dr. Wibautstraat 4. Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening en de daarbij behorende lijst met aangewezen percelen en namen van de eigenaren van de in de aanwijzing opgenomen percelen of perceelsgedeelten en van de rechthebbenden op de beperkte rechten waaraan deze zaken zijn onderworpen volgens de registers van het kadaster.

Het besluit van de gemeenteraad d.d. 21 april 2011 treedt in werking een dag na publicatie van deze bekendmaking in de Staatscourant, te weten op 23 april 2011. Het besluit heeft een geldingsduur van 3 jaar.

Ter inzage

Het besluit tot aanwijzing ligt met de bijbehorende kadastrale tekening en overige stukken met ingang vanaf 25 april 2011 gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel, Stadserf 1 te (3112 DZ) Schiedam.

Indien u de stukken wilt inzien, dient u een afspraak te maken via de website www.schiedam.nl. Om een afspraak in de digitale agenda van de Stadswinkel te kunnen boeken, heeft u een DigiD nodig. U kunt ook telefonisch een afspraak maken op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 14 010.

Voor vragen of nadere informatie over het project Nieuwland kunt u contact opnemen met mevrouw N. de Heer, projectleider Nieuwland, telefonisch bereikbaar op 14 010.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit tot aanwijzing een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Schiedam.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

  • a. naam en adres van belanghebbende;

  • b. de datum;

  • c. de dagtekening;

  • d. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht;

  • e. de gronden van het bezwaar (de motivering);

  • f. een volmacht, indien het bezwaar niet door de belanghebbende maar door een ander, namens hem, wordt ingediend.

Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan de gemeenteraad van Schiedam, Postbus 1501, 3100 EA te Schiedam (of via faxnummer 010-246 4105), onder vermelding van ‘Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) Dr. Wibautstraat 4’.

U wordt verzocht een kopie van het besluit waartegen het bezwaar is gericht mee te zenden.

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen opschortende werking.

De indiener van het bezwaarschrift kan, als onverwijlde spoed dat – gelet op de betrokken belangen – vereist, eveneens een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Van de indieners van een voorlopige voorziening wordt door de rechtbank griffierecht geheven.

Schiedam, 21 april 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Schiedam.

Naar boven