Kennisgeving ex artikel 1.3.1 inzake voorbereiding nieuw bestemmingsplan ‘Koningin Wilhelminalaan e.o.’ en bestemmingsplan ‘Voorburg-Midden’

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leidschendam – Voorburg bekend dat zij voornemens zijn te starten met het maken van twee nieuwe bestemmingsplannen te weten ‘Koningin Wilhelminalaan e.o.’ en ‘Voorburg-Midden’.

Waarom een nieuwe bestemmingsplannen?

De gemeente wil haar gehele grondgebied voorzien van actuele bestemmingsplannen. Op deze manier wil de gemeente er voor zorgen dat voor iedereen duidelijk is wat wel en niet mag op het gebied van het bouwen en het gebruik van gronden en gebouwen in zijn of haar buurt.

Om welke gebieden gaat het?

Koningin Wilhelminalaan e.o

Het plangebied van het bestemmingsplan Koningin Wilhelminalaan e.o. beslaat het gebied begrensd door de Laan van Nieuw Oosteinde, Maanweg, Utrechtsebaan (A12), Spoorstraat en de Van Alphenstraat in Voorburg.

Voorburg-Midden

Het plangebied van het bestemmingsplan Voorburg-Midden beslaat het winkelcentrum Koningin Julianaplein. Het plangebied wordt begrensd door de Mgr. Van Steelaan, Laan van Nieuw Oosteinde, Prins Bernhardlaan, Broeksloot, Schellinglaan en de Prinses Beatrixlaan.

Aanleiding

De vigerende bestemmingsplannen ‘Voorburg-Midden’ en ‘Koningin Wilhelninalaan e.o.’ zijn ouder dan 10 jaar. De wetgever heeft bij de invoering van de Wet ruimtelijke ordening in 2008 aangegeven dat in 2013 alle gemeenten actuele bestemmingsplannen moeten hebben die niet ouder zijn dan 10 jaar.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid via het algemene telefoonnummer 14 070.

Naar boven