Herontwikkeling Michiel de Ruyterstraat e.o. (Zeeheldenbuurt)

Kennisgeving toepassing artikel 3.10 Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn voor het project ‘Herontwikkeling Michiel de Ruyterstraat e.o.’ (Zeeheldenbuurt) een projectbesluit vast te stellen.

Project

Het ontwerpprojectbesluit gaat over de herontwikkeling van een deel van de Zeeheldenbuurt in de wijk De Kruiskamp. Woningcorporatie Zayaz gaat 102 grondgebonden woningen in de Zeeheldenbuurt slopen. Hiervoor bouwt Zayaz nieuwe woningen terug. Het gaat om de woningen die liggen in het blok tussen de Michiel de Ruyterstraat, Witte de Withstraat, Koopvaardijstraat en Marinierstraat. Ook gaat het om een aantal woningen dat ligt in de stroken aan de Witte de Withstraat, Pieter Florisstraat, Egbert Kortenaerstraat en Marinierstraat. Er komen in totaal 150 nieuwe woningen. Dit zijn 58 grondgebonden woningen en 92 appartementen. Ook wordt het openbaar gebied rondom de nieuwbouw aangepast.

Projectbesluit

Het plan past niet binnen de bepalingen van het voor het gebied geldende bestemmingsplan 'Partieel uitbreidingsplan in onderdelen Kruiskamp 1963'. Met toepassing van artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening (projectbesluit) kan dit bestemmingsplan buiten toepassing blijven. Hierdoor kan medewerking verleend worden aan de nieuwbouw en bijbehorende herinrichting.

Reageren op dit ontwerpbesluit?

Voordat het projectbesluit wordt genomen, liggen het ontwerpprojectbesluit (ontwerpbeschikking bouwvergunning) en de bijbehorende stukken met ingang van 26 april 2011 gedurende zes weken ter inzage in het Stadskantoor. Ook kunt u de stukken raadplegen via de website www.s-hertogenbosch.nl. Tijdens deze termijn heeft iedereen de mogelijkheid over het ontwerpprojectbesluit schriftelijk een zienswijze naar voren brengen bij het college, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Ook kan iedereen tijdens deze termijn mondeling een zienswijze naar voren brengen. U kunt voor het maken van een afspraak daarvoor contact opnemen met de afdeling Bouwen, tel. (073) 615 5704.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 22 april 2011

Naar boven