Voorbereidingsbesluit Veghels Buiten

Burgemeester en wethouders van Veghel maken bekend dat de gemeenteraad op 7 april 2011 op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening een voorbereidingsbesluit heeft vastgesteld voor het gebied ‘Veghels Buiten, deelgebied Erpseweg Zuid’ te Veghel. Het gebied betreft een voorgenomen uitbreidingsgebied voor woningbouw ten zuidoosten van de kern Veghel.

Het betreffende gebied is aangeduid op een bij het voorbereidingsbesluit behorende kaart.

Het voorbereidingsbesluit beoogt te voorkomen dat in het aangewezen gebied ontwikkelingen plaatsvinden die in strijd zijn met de plannen van het gemeentebestuur om de woningbouw in het gebied mogelijk te maken. Die beleidsvoornemens zijn neergelegd in het Masterplan Zuidoost.

Het voorbereidingsbesluit heeft tot gevolg dat aanvragen om een bouwvergunning die worden ingediend na de inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit, worden aangehouden. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 20 april 2011.

Het voorbereidingsbesluit ligt met ingang van 20 april 2011 ter inzage gedurende de gebruikelijke openingstijden in het stadhuis te Veghel en in de openbare bibliotheken van Veghel en van Erp.

Daarnaast zijn de stukken voor eenieder op de volgende wijzen toegankelijk:

  • digitaal (in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm) op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.VBB2011001-VG01;

  • digitaal (in de vorm van een PDF-bestand) op de gemeentelijke website www.veghel.nl.

De bronbestanden zijn digitaal beschikbaar via http://ro.veghel.nl/plannen/NL.IMRO.0860.VB2011001-/NL.IMRO.0860.VB2011001-VG01.

Het is wettelijk niet mogelijk bezwaar en beroep in te stellen tegen het voorbereidingsbesluit.

Veghel, 20 april 2011

Naar boven