Concept-ontwerpbestemmingsplan ‘Vreeland Oost’

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Stichtse Vecht maken bekend dat met ingang van 22 april 2011 gedurende zes weken het concept-ontwerpbestemmingsplan Vreeland (verder het concept) ter inzage ligt. Het concept bestaat uit een verbeelding, regels en een toelichting.

Inhoud

Het concept voorziet in de juridisch-planologische mogelijkheid voor de bouw van maximaal 60 woningen op het perceel aan de Kleizuwe 105a te Vreeland (terrein Driessen-Vreeland B.V.) en de bijbehorende inrichting van het gebied. Naast de bestaande ontsluiting op de Kleizuwe is voor hulpdiensten een tweede ontsluiting voorzien op de Bergseweg.

Het concept vloeit voort uit een vaststellingsovereenkomst die de gemeenteraad van de voormalige gemeente Loenen op 4 februari 2010 heeft gesloten met Driessen-Vreeland B.V. Hierin is overeengekomen dat het bedrijf verplaatst naar een locatie buiten de gemeente en dat op de vrijgekomen locatie 40–60 woningen mogen worden gebouwd volgens het uitgangspunt van gedifferentieerde woningbouw. Dit betekent woningen in de betaalbare sector (drie of meer onder één kap) en woningen in de duurdere sector (vrijstaand en twee onder één kap).

Naast een landschapsanalyse, stedenbouwkundige schetsen en het concept is een aantal haalbaarheidsonderzoeken uitgevoerd. Gedacht kan worden aan onderzoeken op het gebied van milieu, verkeer, archeologie en natuur. Deze documenten vormen bijlagen bij het concept.

Het concept zal zich nog verder moeten uitkristalliseren tot een ontwerpbestemmingsplan mede op grond van inspraakreacties van belangstellenden en reacties van (wettelijk voorgeschreven) overlegpartners.

Inzien

Het concept en de bijlagen kunt u vanaf 22 april 2011 digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1904.BPvreelandoostVLD-VO01) en www.stichtsevecht.nl.

U kunt het analoge concept en de bijlagen ook inzien op de volgende locaties:

  • Centrale dienstverlening gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1, 3601 GR Maarssen van maandag t/m vrijdag van 8.30–12.30 uur zonder afspraak en van 12.30–17.00 uur alleen op afspraak;

  • Servicepunt Boom en Bosch, Markt 13, 3621 AB Breukelen van maandag t/m donderdag van 9.00–12.00 uur;

  • Servicepunt Beek en Hoff, Molendijk 34, 3632 EN Loenen aan de Vecht van maandag t/m donderdag van 13.00–16.00 uur.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Tomas de Smet via 0346-254540 of Tomas.de.Smet@stichtsevecht.nl.

Inloopavond

Het concept-ontwerpbestemmingsplan kunt u eveneens in komen zien tijdens een inloopavond welke wordt gehouden in het dorpshuis te Vreeland aan de Fetha 16 te Vreeland op donderdag 26 mei 2011 van 17.00u tot 21.00u. Dan is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Reageren

Vanaf vrijdag 22 april 2011 kan eenieder gedurende zes weken schriftelijk of mondeling een inspraakreactie indienen. Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan: Het college van Burgemeester en Wethouders van gemeente Stichtse Vecht, Postbus1212, 3600 BE Maarssen onder vermelding van ‘concept-ontwerpbestemmingsplan Vreeland Oost’. Een mondelinge inspraakreactie kunt u – op afspraak of telefonisch – kenbaar maken aan de heer Tomas de Smet (0346-254540).

Naar boven