Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied gemeente Westerveld

Burgemeester en Wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied ter inzage ligt. Ook maken zij op grond van artikel 7.26a van de Wet milieubeheer bekend dat zij het plan-MER met bijbehorende passende beoordeling voor het bestemmingsplan Buitengebied terinzageleggen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan regelt de gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden van de gronden en opstallen in het buitengebied van de gemeente Westerveld. Met het nieuwe bestemmingsplan worden diverse bestemmingsplannen samengevoegd en geactualiseerd.

De uitkomsten van de inspraak en het vooroverleg zijn in het ontwerpplan verwerkt.

Ook de plan-mer procedure heeft tot aanpassingen geleid. De beantwoording van de inspraakreacties is in een afzonderlijke nota opgenomen.

Plan-MER en passende beoordeling

Omdat zich in het plangebied ontwikkelingen kunnen voordoen welke een (significant) negatief milieueffect kunnen hebben is een plan-m.e.r. procedure gevolgd. Met het plan-MER document zijn de (milieu)gevolgen inzichtelijk gemaakt. Significant negatieve milieueffecten kunnen op voorhand niet worden uitgesloten. Daarom is voor de Natura 2000 gebieden tevens een passende beoordeling uitgevoerd. De betreffende rapportage is opgenomen in een afzonderlijk document.

Overige stukken

Aan het bestemmingsplan is een aantal afzonderlijke documenten gerelateerd die een eigen procedure kennen. Deze zijn als onderliggende stukken van het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Het gaat om de volgende stukken:

  • Beeldkwaliteitsplan

    In het door de gemeenteraad vastgestelde Beeldkwaliteitsplan wordt aangegeven op welke wijze bij het gebruik maken van ontwikkelingsmogelijkheden die het bestemmingsplan biedt, rekening wordt gehouden met het landschap. Het plan is primair gericht op de ruimtelijke kwaliteit van het landschap en moet samen met de welstandsnota die primair gericht is op bebouwing, bevorderen dat zorgvuldig wordt omgegaan met de omgevingskwaliteit.

  • Geurvisie en geurverordening

    In de door de gemeenteraad vastgestelde geurverordening wordt per gebied aangeven hoeveel afstand er moet zijn tussen een veestal en een geurgevoelig object zoals een woning.

    De geurverordening geldt voor het gehele grondgebied van de gemeente.

  • Archeologische verwachtingen- en beleidsadvieskaart

    In het bestemmingsplan is een dubbelbestemming opgenomen voor de bescherming van archeologische waarden, met een verwijzing naar de verwachtingen- en beleidsadvieskaart.

  • Nota zorgbeleid

    In deze nota wordt aangegeven op welke wijze burgemeester en wethouders om willen gaan met de vestiging van zorgfuncties. Deze nota wordt in voorkomend geval betrokken bij de planologische afweging of al dan niet medewerking wordt verleend.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 21 april 2011 gedurende zes wekenbij de publieksbalie in het gemeentehuis in Diever gedurende de openingstijden voor eenieder ter inzage. Op 10 en 17 mei is het bestemmingsplan ook ’s avonds in te zien van 19.00 tot 21.00. Indien u een nadere toelichting op het ontwerpbestemmingsplan wilt verzoeken wij u een afspraak te maken. Tevens kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien via de website: www.gemeentewesterveld.nl. en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze op het bestemmingsplan schriftelijk of mondeling bij de raad kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan: de gemeenteraad van Westerveld, Postbus 50, 7970 AB Havelte.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Contact: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Leefomgeving, telefoonnummer 140521 (bereikbaar op werkdagen van 9 tot 12 uur).

Naar boven