Vastgesteld Bestemmingsplan Buitengebied Lemelerveld, Lemelerveldseweg 71

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad van Dalfsen op 28 maart 2011 het bestemmingsplan ‘4e herziening bestemmingsplan Buitengebied Lemelerveld, Lemelerveldseweg 71’ gewijzigd heeft vastgesteld.

In deze partiële herziening wordt de herontwikkeling van het perceel Lemelerveldseweg 71 in Lemelerveld mogelijk gemaakt. Hiervoor wordt de vigerende bestemming ‘agrarische cultuurgebied’ met de aanduiding ‘agrarisch bedrijf categorie 2’ herzien in de bestemming ‘wonen’. Op de slooplocatie wordt een aanduiding toegevoegd dat een tweede woning mogelijk maakt.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Wel zijn er wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Deze wijzigingen betreffen de aanpassing van de regels volgens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). En het opnemen van bouwvlakken in de digitale verbeelding.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 20 april tot en met 31 mei 2011 voor eenieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis te Dalfsen en in het servicepunt in Lemelerveld.

Ook kunt u het vastgestelde bestemmingsplan inzien op de gemeentelijke website www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.

Tijdens deze termijn kunnen belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp en belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Dalfsen, 19 april 2011

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen.

Naar boven