Bestemmingsplan ‘Meeboerserf’

De gemeenteraad heeft op 7 april 2011 het bestemmingsplan ‘Meeboerserf’ vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Meeboerserf’ maakt het planologisch mogelijk het deel van de tweede ontsluiting van het bedrijventerrein Veldzicht-Noord op het grondgebied van de gemeente Harderwijk te realiseren.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen voor de regels omvatten in hoofdzaak een aanpassing van het plan aan de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Verder is onder meer artikel 3 Verkeersdoeleinden aangepast en zijn de artikelen met betrekking tot groen en hoogspanningsleiding komen te vervallen.

Naast een aantal redactionele aanpassingen is de toelichting op onderdelen aangevuld c.q. gewijzigd. Dit is onder meer van toepassing op de paragraaf Verkeersonderzoek, Bodem en water, Akoestiek, Luchtkwaliteit, Geluidwerende maatregelen en Economische uitvoerbaarheid. Ook is de toelichting aangepast aan de nieuwe Wro en Wabo en zijn enkele bijlagen toegevoegd.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 21 april 2011 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Degenen die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt bij de gemeenteraad kunnen tijdens de inzage termijn schriftelijk hun bedenkingen tegen dit plan indienen bij Gedeputeerde Staten. Daarnaast kan een ieder tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten. Belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging bij Gedeputeerde Staten bedenkingen inbrengen tegen het bestemmingsplan.

Bedenkingen kunnen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling bij Gedeputeerde Staten van Gelderland naar voren worden gebracht. Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Fax: (026) 359 94 80. Per e-mail kan dit enkel via: post@gelderland.nl.

Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge bedenkingen in te brengen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met het secretariaat Toezicht & Advies Lokale Overheden team ROA, tel. 026-359 87 59.

Naar boven