Voorontwerpbestemmingsplan 'Nieuw-Middelburg '

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en op grond van de Inspraakverordening van de gemeente Middelburg, het voorontwerpbestemmingsplan Nieuw Middelburg vanaf donderdag 21 april 2011 gedurende zes weken (tot en met 1 juni 2011) voor eenieder ter inzage ligt bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Het plangebied van dit bestemmingsplan heeft betrekking op de woonwijk Nieuw Middelburg en op een gedeelte van het bedrijventerrein Ramsburg (tussen de Oostperkweg en het woongebied Oud Arnemuidsvoetpad). De belangrijkste functie binnen het plangebied is wonen met daaraan verbonden voorzieningen als onderwijs- en andere maatschappelijke voorzieningen, winkelvoorzieningen, groenvoorziening en wegen.

Het doel van dit voorontwerpplan is het onderbrengen van de geldende bestemmingsplannen in één bestemmingsplan met één samenhangende, eensluidende en actuele juridisch planologische onderbouwing en regeling en heeft hoofdzakelijk een conserverend karakter. Een uitzondering hierop vormt het bouwplan voor de realisatie van een kleine woonbuurt achter de woningen aan de Veerseweg. Het voorontwerpplan maakt deze ontwikkeling mogelijk. Het gaat hierbij globaal om het gebied gelegen achter de Veerseweg nummers 2 tot en met 30. Op deze locatie is de bouw van in totaal 6 vrijstaande woningen op grote kavels gepland.

Inspraak wordt verleend aan ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen. Het voorontwerpplan kan ook worden bekeken op de gemeentelijke website www.middelburg.nl onder wonen en leven / (ver)bouwen en onderhoud / bestemmingsplannen / plannen in procedure. Daarnaast is het voorontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het tabblad ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0687.BPNWM-VO99 in te vullen.

Gedurende genoemde termijn kunnen inspraakreacties schriftelijk naar voren worden gebracht op een daartoe bestemd inspraakformulier. Deze formulieren zijn verkrijgbaar bij de vakbalie in het Stadskantoor of te downloaden via www.middelburg.nl.

Tevens kunnen inspraakreacties mondeling naar voren gebracht worden. Hiervoor is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 67 52 85.

Middelburg, 20 april 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven