Ontwerpbestemmingsplan 'Sint Laurens'

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan Sint Laurens vanaf donderdag 21 april 2011 gedurende zes weken (tot en met 1 juni 2011) voor eenieder ter inzage ligt bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op onze website www.middelburg.nl onder wonen en leven / (ver)bouwen en onderhoud / bestemmingsplannen / plannen in procedure.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het tabblad ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0687.BPSTL-ON99 in te vullen.

Het plangebied van dit bestemmingsplan heeft betrekking op de gehele dorpskern van Sint Laurens, inclusief het zuidoostelijk gelegen woongebied Brigittadreef en het tussenliggende gebied aan weerszijden van de Noordweg, noordelijk van de Leliëndaalseweg.

Het ontwerpplan heeft als doel het onderbrengen van het geldende bestemmingsplan en herzieningen daarvan, in één bestemmingsplan met één samenhangende, eensluidende en actuele juridisch planologische onderbouwing en regeling en heeft hoofdzakelijk een conserverend karakter. De belangrijkste functie binnen het plangebied is wonen met daaraan verbonden voorzieningen als onderwijs- en andere maatschappelijke voorzieningen, winkelvoorzieningen, groenvoorziening en wegen.

Het voorontwerp van dit bestemmingsplan heeft in november/december 2010 ter inzage gelegen.

Gedurende genoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de raad van de gemeente Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 67 52 85.

Middelburg, 20 april 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven