Bekendmaking wijziging route gevaarlijke stoffen gemeente Den Haag

De gemeenteraad van Den Haag heeft een wijziging van de route gevaarlijke stoffen vastgesteld. In dit besluit is het routedeel Scheveningen, bestaande uit Houtrustweg, Kranenburgweg, Westduinweg, Dr. Lelykade (landzijde en schiereiland), Vissershavenweg, Visafslagweg en Schokkerweg, opgeheven als onderdeel van de route gevaarlijke stoffen.Door het vertrek van de Norfolk Line en het opheffen van het LPG-station aan de Duinstraat is de transportintensiteit van gevaarlijke stoffen sterk verminderd. De resterende incidentele transporten in het gebied vereisen geen aangewezen route gevaarlijke stoffen. Zij kunnen worden gereguleerd door middel van een ontheffing voor elk individueel transport. Er is derhalve geen reden om de route gevaarlijke stoffen in het gebied te handhaven.

Het besluit tot wijziging van de route gevaarlijke stoffen is een vastlegging van de feitelijk bestaande situatie in het gebied. Het besluit betekent in de praktijk dat in het gebied geen vervoer van gevaarlijke stoffen meer is toegestaan tenzij er door de brandweer een ontheffing voor is verleend. Vervoerders van gevaarlijke stoffen kunnen de route in Scheveningen dan ook niet langer gebruiken om bijvoorbeeld oponthoud op de route over de Segbroeklaan/Kenndylaan te omzeilen. Het besluit biedt zodoende extra waarborgen voor de externe veiligheid in het gebied.

Informatie

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken vanaf 14  april 2011 voor een ieder ter inzage bij het Gemeentelijk ContactCentrum, Spui 70, Den Haag, geopend van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur. Als u een toelichting wilt kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer J.H. Post, Dienst Stadsbeheer, afdeling Milieu en Vergunningen, telefoon (070) 3536955.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerproute besluit bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest, kunnen gedurende bovengenoemde inzagetermijn schriftelijk beroep instellen tegen het besluit van gemeenteraad tot wijziging van de route gevaarlijke stoffen.

Het beroep kan worden ingesteld bij de Arrondissementsrechtbank te Den Haag, sector Bestuursrecht, postbus 20.302, 2500 EH Den Haag. Als beroep is ingesteld, kan ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de rechtbank worden ingediend. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven