Voorbereiding bestemmingsplan uitbreiding jachthaven Wemeldinge m.e.r. beoordelingsbesluit

De jachthaven Wemeldinge B.V. heeft het voornemen om een uitbreiding van het aantal ligplaatsen te realiseren van de jachthaven te Wemeldinge. Deze uitbreiding past niet binnen het vigerende bestemmingsplan ‘Haven- en sluizencomplex Wemeldinge’. Om de uitbreiding mogelijk te maken, dient er een nieuw bestemmingsplan te worden vastgesteld. Voorafgaand aan het opstellen van dit bestemmingplan is, op grond van artikel 7.2 van de Wet milieubeheer, onderzocht of deze uitbreiding m.e.r.-(beoordelings)plichtig is.

De initiatiefnemer heeft een startnotitie en een notitie m.e.r.-(beoordelings)plicht opgesteld alsook een natuuronderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat er geen sprake is van een m.e.r.- plicht. Met betrekking tot de m.e.r.-beoordelingsplicht is vastgesteld dat de uitbreiding geen nadelige effecten heeft op het fysieke en natuurlijke milieu. Op grond van § 7.6 van de Wet milieubeheer heeft de gemeenteraad van Kapelle op 5 april 2011, op basis van de opgestelde notities en het uitgevoerde natuuronderzoek, besloten dat er geen milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden.

Stukken inzien

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 14 april 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de Balie Burgerservice van het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle en zijn te raadplegen via de website www.kapelle.nl.

Reageren

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing ten behoeve van het nieuw vast te stellen bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen deze voorbereidingsbeslissing geen bezwaar of beroep open, tenzij een belanghebbende los van het vast te stellen bestemmingsplan rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. In dat geval kan vanaf 14 april gedurende een termijn van zes weken een bezwaarschrift worden ingediend bij de gemeenteraad van Kapelle, Postbus 79, 4420 AC te Kapelle. Indien er geen sprake is van een rechtstreeks belang bij het m.e.r.-beoordelingsbesluit, kan in het kader van de bestemmingsplanprocedure worden opgekomen tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit. De bestemmingsplanprocedure moet nog worden gestart en zal op de gebruikelijke wijze bekend worden gemaakt.

Vragen

Voor meer informatie kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken via (0113) 333110.

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven