Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Wouwseweg e.o.’

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 31 maart 2011 het bestemmingsplan ‘Wouwseweg e.o.’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • een groenzone grenzend aan woonwijk De Schans aan de noordzijde;

  • Kastanjelaan aan de oostzijde;

  • Steenbergseweg aan de westzijde;

  • Buurtweg en Wouwseweg aan de Zuidzijde.

Doel

Het doel van het bestemmingsplan is een herontwikkeling tot een gebied met gemengde functies om een kwaliteitsverbetering op gang te brengen. Twee delen komen direct in aanmerking voor een nadere invulling.

Zunehalocatie: Hiervoor is een flexibele bestemming opgenomen met gemengde doeleinden. Om tot een verantwoorde inpassing richting de woonwijk De Rode Schouw te komen zijn langs de Buurtweg maximaal negen grondgebonden woningen geprojecteerd.

Hemi brandzone: Langs de Wouwseweg wordt in lijn met de uitgangspunten ingezet op woningbouw d.m.v. het toevoegen van vrijstaande en/of twee aaneen gebouwde woningen. Op het binnenterrein is kleinschalige bedrijvigheid (maximaal cat. 2) voorgestaan in combinatie met een bedrijfswoning. Het geheel wordt ontsloten door een nieuwe weg die een kortsluiting vormt binnen de Industrieweg. Voor een verdere herstructurering van het gebied zijn er 7 wijzigingsbevoegdheden opgenomen.

Wijziging

De wijzigingen zijn deels naar aanleiding van ingediende zienswijzen en deels ambtshalve aangebracht. Ze zijn aangegeven in het ter inzage liggende raadsbesluit. Om geen vertraging op te lopen is de zogenoemde ‘Hemi loods’ aan de Nijverheidsweg 8 uit het plangebied van het bestemmingsplan gehaald. Wanneer er meer duidelijkheid is over de gewenste ontwikkelingen wordt hiervoor een apart plan in procedure gebracht.

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 18 april 2011 gedurende 6 weken voor eenieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 200019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, danwel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift teven een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Informatie

Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met Rob Scheffer (0164) 277 446 of 06-23430740 of r.scheffer@bergenopzoom.nl, voor vragen over de bestemmingsplanprocedure kunt u contact opnemen met Ingrid Peters-Kosters van het Bureau Ruimtelijke Ordening (0164) 277426 of i.peterskosters@bergenopzoom.nl.

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

de burgemeester,

J.M.M. Polman.

De secretaris,

A.C. Spindler.

Naar boven