Voorbereiding bestemmingsplan Koningspade 12 en 13 te Hoogwoud

Overeenkomstig artikel 1.3.1. lid 1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Opmeer kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de percelen kadastraal bekend, gemeente Opmeer, sectie V, nummers 269 en 296, gelegen aan de Koningspade 12 en 13 te Hoogwoud.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt het bouwplan van de initiatiefnemer voor de realisatie van twee stolpen met 4 wooneenheden met bijbehorende bouwwerken op deze gronden. Dit bouwplan is niet passend binnen het geldende bestemmingsplan ‘Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek’. Om de realisatie van het plan mogelijk te maken wordt de bestemming van de gronden gewijzigd van ‘Agrarische doeleinden’ naar ‘Wonen’.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt gemeld dat er geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over dit voornemen.

Wanneer het ontwerp bestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd voor het indienen van zienswijzen. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie in de Koggenlander, de Staatscourant en op de gemeentelijke website, www.opmeer.nl.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling AZRO van de gemeente Opmeer, telefoonnummer (0226) 363 303.

Naar boven