Vaststelling projectbesluit en verlenen bouwvergunning uitbreiding Museum Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij met toepassing van artikel 3.10 (oud) van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een projectbesluit hebben genomen ten behoeve van de uitbreiding van Museum Rijswijk. Ook is een reguliere bouwvergunning in de zin van artikel 40, eerste lid van de Woningwet verleend.

Het bouwplan ziet op de uitbreiding van de museale functie van het huidige museum, gevestigd in het Tollenshuis aan de Herenstraat, en het toevoegen van een uitbreiding achter dit pand. De bestaande expositievleugel wordt daarbij doorgetrokken naar achteren en wordt aan de linkerzijde ook uitgebreid.

Met deze uitbreiding wordt meer ruimte gecreëerd voor expositie, educatie, een museumwinkel en een kunstdepot.

Ter inzage

Tegen de twee procedures; het projectbesluit (artikel 3.10 Wro) en de bouwvergunning (artikel 46 Woningwet); staat maar één rechtsgang open, te weten direct beroep. Het besluit (en bijbehorende stukken) over zowel de vaststelling van het projectbesluit alsook over het verlenen van de bouwvergunning, ligt daartoe vanaf vrijdag 15 april 2011 tot en met donderdag 26 mei 2011 ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. De stukken zijn ook in te zien op de gemeentelijke website www.rijswijk.nl (zoeken op ‘uitbreiding museum’) en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op het identificatienummer NL.IMRO.0603.pbuitbrmuseum-VA01).

Reactie

Belanghebbenden die in de voorbereidingsprocedure tijdig een zienswijze hebben ingediend of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij in dat kader geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kunnen gedurende de terinzagetermijn tegen het besluit schriftelijk beroep instellen bij de rechtbank, Postbus 20302, 2500 EH te ’s-Gravenhage. Tevens kunt u, wanneer u een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter op eerder genoemd adres. Voor het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening bent u griffierechten verschuldigd. Het projectbesluit en de bouwvergunning treden pas in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn (als er geen voorlopige voorziening is aangevraagd). Het beroep zelf heeft geen schorsende werking.

Naar boven