Bestemmingsplan ‘Katlijk 2011’ vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 7 februari 2011 het bestemmingsplan ‘Katlijk 2011’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan bevat een actuele juridisch-planologische regeling voor het dorp Katlijk. en is een actuele herziening van de geldende bestemmingsplannen voor dit deel van de gemeente. Het plan is vooral gericht op het vastleggen van de bestaande situatie.

De wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht, zijn aangegeven in een bij het raadsbesluit behorende bijlage.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde (digitale) bestemmingsplan zijn met ingang van vrijdag 15 april 2011 langs elektronische weg beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer ((NL.IMRO.0074.BPNkatlijk-VG01)

Daarnaast is een papieren afdruk van het vaststellingsbesluit en het digitale bestemmingsplan in te zien:

  • bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen

  • Café-restaurant ‘Hof van Schoterland’, Schoterlandseweg 50 in Mildam

Beroep

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, kunnen met ingang van 15 april 2011 gedurende een periode van zes weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat door de voorzitter op dat verzoek is beslist.

Voor zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen.

Naar boven