Ontwerpbestemmingsplan Kluisstraat–Statenweg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel maken, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 13 april 2011 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Kluisstraat–Statenweg tijdens openingstijden ter inzage ligt bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het plan met bijbehorende stukken is raadpleegbaar via de internetsite www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.boekel.nl.

Dit ontwerp bestemmingsplan voorziet in de sanering en verplaatsing van een varkensbedrijf naar een meer geschikte en duurzame locatie. Door het herbestemming van de huidige bedrijfslocaties aan de Kluisstraat en Statenweg voor enkele woningen, een kleinschalig bedrijf en de realisatie van circa 12.000 m2 nieuwe natuur en landschap wordt de beoogde verplaatsing gefinancierd en tegelijk een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit ter plaatse gerealiseerd. Als gevolg hiervan wordt de laatste intensieve veehouderij in het bebouwingscluster Huize Padua weggenomen en de overbelaste geursituatie daar geheel beëindigd. Ook de geurbelasting in de omgeving Wanroijseweg–Statenweg zal aanzienlijk worden verminderd.

Aangezien het kostenverhaal is verzekerd middels een anterieure overeenkomst, is er geen exploitatieplan opgesteld.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder schriftelijk of mondeling diens zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wenst te maken, kunt u binnen de genoemde termijn contact opnemen de heer A. Hermans, beleidsmedewerker ruimtelijke ordening. Uw schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij de gemeenteraad van Boekel, Postbus 99, 5427 ZH te Boekel.

Boekel, 12 april 2011

Burgemeester en wethouders van Boekel.

Naar boven