Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Herziening bestemmingsplan buitengebied, Holstraat 2 en Kovelsweg 5’

De gemeenteraad van Haaren heeft op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 3 maart 2011 besloten om ‘Herziening bestemmingsplan buitengebied, Holstraat 2 en Kovelsweg 5’ gewijzigd vast te stellen. Tevens besloot de raad geen exploitatieplan voor deze gronden vast te stellen. Op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wro stellen wij u er van in kennis dat er een overeenkomst grondexploitatie en planschade is gesloten met initiatiefnemer.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van agrarische bouwvlakken van 1,5 hectare op de percelen Holstraat 2 en Kovelsweg 5 in Haaren. Dit naar aanleiding van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ dat de gemeenteraad op 9 juli 2009 heeft vastgesteld. In dit plan is voor de locaties Kovelsweg 5 en Holstraat 2 het agrarisch bouwvlak uitgebreid tot respectievelijk 2,5 en 2,2 ha. Het bestemmingsplan is voor deze locaties door de Raad van State geschorst en dus nog niet inwerking getreden. Vanwege de discussie die hierna is ontstaan over het beleid voor intensieve veehouderijen en de onduidelijkheid over de effecten hiervan op de volksgezondheid heeft de gemeenteraad besloten dat het niet wenselijk is deze uitbreidingen in stand te houden. Er is daarom op 19 januari 2010 een voorbereidingsbesluit genomen voor de percelen Holstraat 2 en Kovelsweg 5 in Haaren. Met de vaststelling van dit bestemmingsplan wordt verder invulling gegeven aan dit besluit.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 4 november 2010 gedurende zes weken tot en met 15 december 2010 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die deels geleid hebben tot wijziging van het plan. Ook zijn er ambtshalve wijzigingen en wijzigingen door de gemeenteraad aangebracht. In het raadsvoorstel zijn de wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen en de ambtshalve wijzigingen terug te lezen. Verder bevat het raadsbesluit een amendement met daarin de wijzigingen die bij vaststelling door de gemeenteraad zijn aangebracht. In de nota van zienswijzen is beschreven hoe is omgegaan met de ingediende zienswijzen.

Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Herziening bestemmingsplan buitengebied, Holstraat 2 en Kovelsweg 5’ en de daarbij behorende stukken liggen tijdens de kantooruren (op werkdagen van 9.00–12.00 uur en op donderdag ook van 15.00–19.00 uur) met ingang van 14 april 2011 gedurende zes weken tot en met 25 mei 2011 ter inzage in de hal van het gemeentehuis aan het Mgr. Bekkersplein 2 te Haaren. Daarnaast is het plan ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op ‘Wonen en omgeving’; vervolgens op ‘Ruimtelijke projecten’ en hier klikt u op ‘Holstraat 2 en Kovelsweg 5, Haaren’. Hier treft u het vastgestelde bestemmingsplan aan.

Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van terinzagelegging beroep instellen.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt. Deze belanghebbenden kunnen wel tegen de wijzigingen in het vastgestelde plan beroep instellen.

Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Haaren.

Naar boven