Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Blixembosch Noordoost’

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 15 maart 2011 en de gemeenteraad van Son en Breugel op 31 maart 2011 het bestemmingsplan ‘Blixembosch Noordoost’ gewijzigd vastgesteld op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht.

De wijzigingen hebben betrekking op:

  • a. de beschermingszone van de aardgastransportleiding is volledig op de verbeelding overgenomen;

  • b. het beschermingsgebied ten behoeve van archeologie is op de verbeelding in omvang verkleind;

  • c. in artikel 13 ‘Woongebied – Uit te werken – 6’ lid 3 sub 1 onder f is toegevoegd: met uitzondering van percelen die direct grenzen aan de percelen van de Amerikaanse buurt waarbij de maximale bebouwingshoogte van het hoofdgebouw 4 meter bedraagt. Daarnaast is in lid 3 sub 2 het volgende onder ‘c’ toegevoegd: In uitzondering op sub b. bedraagt de maximale bebouwingshoogte van aan-, uit- en bijgebouwen 4 meter indien het perceel direct grenst aan de percelen van de Amerikaanse buurt;

  • d. in de uitwerkingsregels is een bevoegdheid opgenomen om de geluidzone vanwege het industrieterrein Ekkersrijt te wijzigen;

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van de wijk Blixembosch Noordoost met 450 woningen en bijbehorende voorzieningen waaronder een gebiedsontsluitingsweg.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 14 april 2011 tot en met 26 mei 2011 ter inzage bij het Inwonersplein in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven.

Het Inwonersplein is geopend op maandag en vrijdag van 10.00–19.00 uur en op dinsdag t/m donderdag van 10.00–17.00 uur. Bezoek zonder voorafgaande afspraak is alleen mogelijk op maandag de gehele dag en op de overige werkdagen tot 13.00 uur. Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040.

Tevens ligt het bestemmingsplan gedurende bedoelde termijn tijdens de openingstijden ter inzage bij de afdeling Dienstverlening Publiek op het gemeente van Son en Breugel, Raadhuisplein 1 te Son.

Daarnaast kan het bestemmingsplan ‘Blixembosch Noordoost’ worden geraadpleegd via de gemeentelijke website van Eindhoven www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80027-0301

De bronbestanden zijn beschikbaar via de volgende link: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80027-/NL.IMRO.0772.80027-0301/

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van vrijdag 15 april 2011 gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • iedere belanghebbende die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

  • iedere belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan door de raad in het ontwerp zijn aangebracht.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 27 mei 2011. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven