Vastgesteld bestemmingsplan ‘N349 tracé Noord-Oost’

De regio Twente heeft de afgelopen jaren met de Twentse wegbeheerders en belangenorganisaties interactief gewerkt aan het regionale programma Twente Mobiel. Doel van Twente Mobiel is om gezamenlijk te werken aan een optimale benutting van het (hoofd)wegennet van Twente. Een van de projecten betreft maatregelen op het traject Sluitersveldssingel-Ootmarsumsestraat in Almelo. Na uitvoering van de werkzaamheden zal er een verbetering plaatsvinden in de verkeersdoorstromingen verkeersveiligheid en zijn er veilige en herkenbare fietsroutes en oversteken.

Hier nieuwe profiel past grotendeels binnen de verkeersbestemmingen van de vigerende bestemmingplannen. Op een aantal plekken valt de weg of een fiets- en/of voetpad net buiten de verkeersbestemming en zijn daarmee strijdig met de vigerende bestemmingsplannen. Voor uitvoering van de projecten is daarom een herziening van de bestemmingsplannen noodzakelijk en wordt het bestemmingsplan N349 tracé Noord-Oost opgesteld.’

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 20 oktober 2010 voor een periode van zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

In de raadsvergadering van 8 maart 2011 is het bestemmingsplan ‘N349 tracé Noord-Oost’ gewijzigd vastgesteld. Voor de wijzigingen wordt verwezen naar het vaststellingsbesluit. Het betreffen allemaal wijzigingen die noodzakelijk zijn in verband met het in werking treden van de Wet algemene bepalingen omgevingsvergunning.

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 13 april 2011 gedurende zes weken ter inzage (derhalve tot en met 24 mei) bij de afdeling publiekszaken. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar via www.almelo.nl/bestemmingsplannen, als ook op www.ruimtelijkeplannen.nl

Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van ter inzage legging beroep instellen bij de Raad van State, sector bestuursrecht. Daarnaast kunnen belanghebbenden tegen hetgeen gewijzigd is vastgesteld beroep instellen bij de Raad van State, sector bestuursrecht. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven