Vastgesteld bestemmingsplan ‘Voorstadhalte Gezondheidspark’

De gemeenteraad heeft op 29 maart 2011 het volgende bestemmingsplan vastgesteld:

  • ‘Voorstadhalte Gezondheidspark’

Ten behoeve van een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer wordt er een voorstadhalte voor de trein gerealiseerd ter hoogte van het toekomstig Gezondheidspark aan de Venderinksweg. Het ontwerp voor de voorstadshalte past (gedeeltelijk) niet binnen het vigerend bestemmingsplan. Het ontwerp bestemmingsplan Voorstadhalte Gezondheidspark bevat een passende planologische regeling voor dit gebied.

Het plangebied is gelegen ter plaatse van de spoorlijn Zutphen–Hengelo ter hoogte van de Venderinksweg.

Inzien

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 13 april t/m 24 mei 2011 inzien bij de afdeling Vergunningen in het Stadskantoor aan de Hazenweg 121 te Hengelo. U dient hiervoor een afspraak te maken (074-2459647). Daarnaast is het plan te raadplegen op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0164.BP0045-0301 en de gemeentelijke website http://www.hengelo.nl/?id=NL.IMRO.0164.BP0045-0301. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijkeplannen.hengelo.nl/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0164.BP0045-0301.

Beroepschrift

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Naar boven