Vaststelling bestemmingsplan Halderheiweg ongenummerd tussen 3 en 5 en besluit vaststelling hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 maart 2011 het bestemmingsplan Halderheiweg ongenummerd tussen 3 en 5 ongewijzigd heeft vastgesteld.Het plan maakt de bouw van twee woningen mogelijk op het perceel gelegen aan de Halderheiweg tussen de huisnummers 3 en 5.

Besluit hogere grenswaarde

Ook hebben Burgemeester en wethouders van Boxtel voor dit bestemmingsplan bij besluit van 15 februari 2011 een hogere grenswaarde op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder vastgesteld. Het plan is gelegen binnen de bestaande geluidzone van de Halderheiweg. Om het gewenste plan vanuit de Wet geluidhinder te realiseren, is een hogere grenswaarde van 50 dB vastgesteld.

Inzage

Vanaf vrijdag 15 april 2011 tot en met donderdag 26 mei 2011 liggen het bestemmingsplan, het raadsbesluit, het besluit vaststelling hogere grenswaarde en de onderliggende stukken ter inzage. Ze zijn digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast liggen de stukken in kopie ook ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker 4. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag ook van 17.00 tot 19.30 uur.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit vaststelling hogere grenswaarde kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad en zij die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, beroep instellen.

Zij kunnen dit doen gedurende de inzagetermijn tot en met donderdag 26 mei 2011.

Beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere grenswaarde treden inwerking na het verstrijken van de beroepstermijn.

Tegelijk met het instellen van een beroep is het mogelijk om de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarde. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarde opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Boxtel, 14 april 2011

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

de secretaris,

J.K. Fraanje.

De burgemeester,

F.H.J.M. van Beers.

Naar boven