Ontwerpbestemmingsplan ‘Oosteinde 85–87’ te Moordrecht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met de afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

Met ingang van 14 april 2011 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Oosteinde 85–87’ met bijbehorende stukken ter inzage.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerp betreft de herontwikkeling van locatie Oosteinde 85–87 tot woningbouw.

Op het perceel van circa 2.400 m² staan thans een bedrijfspand en enkele bijgebouwen die worden gesloopt ten behoeve van de realisatie van 7 grondgebonden woningen, een appartementengebouw op het binnenterrein met 15 appartementen en een appartementengebouw aan de Crocusstraat met 12 appartementen; in totaal 34 woningen. Daarnaast worden zeven garages en een fietsenberging voorzien.

Het plangebied ligt aan de zuidoostrand van Moordrecht en maakt deel uit van het stedenbouwkundig blok tussen de Crocusstraat en de Schielandse Hoge Zeedijk Oost.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingplan met bijbehorende stukken ligt vanaf 14 april 2011 gedurende 6 weken ter inzage in het raadhuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1982.BpOosteinde-Ow01. Het plan is ook te downloaden vanaf de FTP server van de gemeente http://zuidplas.gemeentedocumenten.nl/ onder nummer NL.IMRO.1892.BpOosteinde-Ow01. Op de website van de gemeente Zuidplas www.zuidplas.nl is het plan tevens als pdf-bestand in te zien onder de button ‘plannen en projecten’, bestemmingsplannen in voorbereiding Moordrecht.

Indienen zienswijzen

Gedurende deze periode van 6 weken kan door eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den Ijssel. Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijze of voor het inwinnen van informatie kunt u contact opnemen met H. Fawzi, tel: (0180) 639 959.

Naar boven