Ontwerpbestemmingsplan ‘Akersloot’

Burgemeester en wethouders van Castricum hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Akersloot’. Voordat het bestemmingsplan ter vaststelling wordt aangeboden aan de raad, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Uiterdijk, Geesterweg en Roemersdijk in het noorden, de Kerklaan en Boschweg in het oosten, de Koningsweg, Delving, Hoocamp en Brahmslaan in het zuiden, en de Buurtweg, Kerkemeer, Waterzijde en Westerweg in het westen.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een eigentijds planologisch en juridisch kader voor het beschermen van het woon-, werk- en leefmilieu in het plangebied. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het actualiseren van het stedelijke gebied van Akersloot. Hoofdzakelijk staat de bestaande situatie centraal, waarbij tevens is gedacht aan flexibiliteit voor kleinschalige uitbreidingsmogelijkheden. Daarnaast worden in het ontwerpbestemmingsplan onderstaande ontwikkelingen mogelijk gemaakt:

Kloosterlaantje 4;

het omzetten van ‘detailhandel’ naar ‘woondoeleinden’, voor het realiseren van een woning;

Frans Halslaan 44a;

wijzigen van de bestemming ‘kantoren in ‘woondoeleinden’, voor het realiseren van een woning op de begane grond;

De Kwekerij 7–9;

het realiseren van een bedrijfswoning op de eerste verdieping;

Kerklaan 20;

uitbreiden ligplaatsen in de jachthaven;

Koningsweg 72;

slopen bestaande woning, vervolgens wordt het perceel gesplitst in twee percelen met ieder een vrijstaande woning;

M.L.Kingstraat 17–18;

verbouwen voormalig rabobankkantoor tot 14 appartementen.

Op basis van het huidige bestemmingsplan zijn de bouwmogelijkheden aan de Startingerweg/Mendelssohnstraat in het ontwerp bestemmingsplan gecontinueerd.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van donderdag 14 april 2011 tot en met woensdag 25 mei 2011 ter inzage bij de gemeentelijke locatie aan de Zonnedauw 4 in Limmen en in de bibliotheek van Akersloot aan de Rembrandtsingel 1 in Akersloot. Tevens is het plan te raadplegen op www.castricum.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (Postbus 1301, 1900 BH Castricum), onder vermelding van ‘zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan Akersloot’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: mevr. H. Goverde-Bruins, team Bouwen, Wonen en Bedrijven, tel (0251) 661 153.

Inloopbijeenkomst

Op 20 april 2011, van 16.30 tot 19.30 uur, vindt een inloopbijeenkomst plaats in Café Restaurant ‘de Vriendschap’, Kerklaan 18 te Akersloot. U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien, vragen stellen en eventueel een zienswijze indienen.

Castricum, 13 april 2011

Burgemeester en wethouders van Castricum.

Naar boven